×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-05-15
15. maijā visā Latvijā oficiāli sākas peldsezona; Pašvaldības policija atgādina par drošību uz ūdens

15. maijā visā Latvijā oficiāli sākas peldsezona, Siguldas novada Pašvaldības policija atgādina par drošību uz ūdens, un informē sabiedrību par svarīgiem organizatoriskiem jautājumiem:

Pašvaldības policijas darbinieki (turpmāk – glābēji) Siguldas pilsētas oficiālajā pludmalē pie Gaujas pieejami šādā laika periodā:

  • no 15. maija līdz 31. maijam un no 1. septembra līdz 15. septembrim no plkst. 11.00 līdz 15.00;
  • no 1. jūnija līdz 31. augustam no plkst. 10.00 līdz 18.00.

Siguldas novada pašvaldība, Pašvaldības policija un operatīvie dienesti atgādina, ka atpūšoties pie ūdens, ir jāievēro drošības pasākumi, kā arī īpaši uzmanīgi un vērīgi jāpieskata bērni.

Pludmalē ir aizliegta alkohola lietošana, lēkšana nepazīstamās vietās. Vienmēr jāizvērtē savas peldētprasmes atbilstoši dziļumam un straumei, tāpat nedrīkst peldēt aiz bojām, kas ierobežo uzraugāmo teritoriju. Vecāki aicināti saviem bērniem būt blakus un vērīgi sekot līdzi bērnu aktivitātēm bērnu peldēšanas sektorā un krasta zonā. Vienmēr jāseko līdzi dzeramā ūdens lietošanai un lielā karstumā labāk izvēlēties ēnainākas atpūtas vietas, lai nepārkarstu.

Apmeklētāju drošībai pludmalē ir uzstādītas bāzes vietas, kurās pieejami glābšanas riņķi ar glābšanas riņķa mešanas līnēm, kuru izmantošana pieļaujama sniedzot palīdzību ūdenī cietušām personām, kā arī līdzās peldēšanas sektoram ir uzstādīta un darbojas trauksmes poga, gadījumiem, ja nepieciešama tūlītēja un neatliekama glābēju palīdzība.

Pašvaldības policijas telpās (“Glābšanas stacijā”) vecākiem, kuri vēlas īpaši rūpēties par bērnu drošību peldēšanas sektorā, ir pieejamas dažāda izmēra un dažādam bērnu vecumam atbilstošas peldēšanas vestes, kuru izsniegšanu nodrošinās glābēji. Vienlaikus informējam, ka glābēji uzrunās atpūtniekus un piedāvās vestes tiem vecākiem, kuru bērni bez drošības līdzekļiem atrodas pie ūdens.

Peldēšanas vestes atšķirībā no glābšanas vestēm nav tik masīvas, tām vieglāk pielāgot izmērus, ir drošības josta starp bērnu kājām, lai viņš neizslīd ūdenī. Tāpat peldēšanas vestes ir paredzētas peldēšanas prasmju apguvei, nevis tikai cilvēka noturēšanai virs ūdens. Tās ir piemērotas tieši bērnu drošībai un kustībām.

Pašvaldības policija informē, ka šogad tiks nodrošināta peldēšanas sektora videonovērošana, kā arī pludmalē būs dzirdama regulāra audio apziņošana, kura atgādinās atpūtas baudītājiem rūpēties par drošību.

Lai baudītu atpūtu pludmalē, atpūtnieku ērtībām pieejami piknika galdi ar soliem un atkritumu urnas, lai pēc piknika nodrošinātu kārtību un tīrību. Tāpat aktīvai atpūtai pludmalē pieejami volejbola laukumi.

Par novērotiem pārkāpumiem pludmalē ir iespējams ziņot glābējiem, primāri zvanot uz glābēju tālruņa numuru 28331112, savukārt gadījumos, kas neprasa steidzamu glābēju iesaisti notikumā, Pašvaldības policija aicina ziņot uz diennakts tālruņa numuru 26160288 vai rakstot ziņu lietotnē WhatsApp, vai izmantojot Siguldas mobilās lietotnes sadaļu “Ziņo Pašvaldības policijai”.

Pēc Veselības inspekcijas peldūdens kvalitātes monitoringa datiem, kas veikti 9. maijā, Gaujas peldvietas ūdens kvalitāte atbilst higiēnas prasībām un peldēties peldvietā ir atļauts.

Drošība uz ūdens.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi