×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-05-22
Pašvaldībai investējot teju 20 tūkstošus eiro, noslēdzies konkurss “Tūrisma atspere”

Siguldas novadā otro gadu pēc kārtas norisinājās konkurss “Tūrisma atspere”. Šogad konkursā projekta pieteikumus iesniedza desmit Siguldas novada uzņēmēji. Pēc vērtēšanas komisijas veikto projektu izvērtēšanas nolemts atbalstīt trīs perspektīvas biznesa idejas, to īstenošanā pašvaldībai investējot 19 410,12 eiro.

Viens no uzņēmumiem, kura biznesa ideja tiek atbalstīta, ir SIA “Beiker” (grilbārs “KOKOS”), pašvaldībai investējot uzņēmuma attīstībā 7457,32 eiro. Uzņēmums par pašvaldības piešķirto līdzfinansējumu varēs iegādāties kokogļu krāsni, tādējādi paplašinot restorāna ēdienkarti ar jauniem izsmalcinātiem grilētiem ēdieniem, kas ir gastro grilbāra “KOKOS” sākotnējais gastronomiskais koncepts. Jaunās krāsns mobilitāte sniegs iespēju šefpavāra ēdienus baudīt arī izbraukuma pasākumos.

SIA “Siguldas saldējums”, kas veiksmīgi darbojas jau deviņus gadus, pašvaldības piešķirto līdzfinansējumu – 7500 eiro – izmantos, lai paplašinātu savas produkcijas piedāvājuma klāstu, izveidojot jaunas saldējuma gatavošanas meistarklases grupu ekskursijām. Novada iedzīvotāji un viesi jau tagad gardo Siguldas saldējumu var nogaršot gan kafejnīcā Pils ielā 16 Siguldā, gan citās tirdzniecības vietās.

Uzņēmuma SIA “Rovenaro” īpašnieks Rolands Osis vēlas paplašināt Mālpilī piedāvāto pakalpojuma klāstu, ieviešot kafijas grauzdētavu un konceptveikalu, kuru varēs apmeklēt ikviens kafijas mīļotājs. Pašvaldības piešķirtais līdzfinansējums – 4452,80 eiro – tiks izmantots kafijas grauzdēšanas iekārtas iegādei.

Komisija projektu vērtēšanas procesā galveno uzvaru lika uz vairākiem kritērijiem: projekta mērķis un nozīmīgums tūrisma vai viesmīlības jomas attīstībā, pakalpojuma aktualitāte, unikalitāte, biznesa attīstība, virzīšana tirgū, kā arī projekta īstenošanas kvalitāte un ilgtspēja.

Konkursa mērķis ir atbalstīt mazos un vidējos uzņēmumus, kas īsteno ekonomiski ilgtspējīgus projektus tūrisma un viesmīlības jomā, tādējādi veicinot tūrisma un viesmīlības jomās piedāvāto produktu un pakalpojumu daudzveidību pašvaldības administratīvajā teritorijā, vienlaikus sekmējot jaunu darbavietu radīšanu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi