×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-06-01
Šodien, 1. jūnijā, tiek atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena

Vasara ir brīnišķīgs laiks, kas bērniem lielākoties saistās ar pozitīvām emocijām, saulainām un bezrūpīgām dienām, piedzīvojumiem kopā ar draugiem, rotaļām ārpus mājas un pasaules izpēti. Ceturtdien, 1. jūnijā, visā pasaulē atzīmē Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, kuras mērķis ir aktualizēt bērnu tiesības, kā arī drošības un labklājības nozīmīgumu sabiedrībā.

Tā ir mūsu, pieaugušo, kopīga atbildība – rādīt piemēru, radīt labklājību un rūpēties, lai bērni aug drošā vidē. Lai vasaras brīvlaiks patiesi būtu pozitīvu emociju un notikumu piepildīts, Siguldas novada pašvaldība ir apkopojusi operatīvo dienestu – Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta – svarīgākos padomus bērniem, lai saulaino vasaru neaizēno nelaimes gadījumi. Aicinām vecākus pārrunāt ar bērniem par drošību saistītos jautājumus. Savukārt bērnus dalīties ar draugiem un ģimeni par jebkādām problēmām vai nedrošības sajūtu, ko var nākties izjust. Neaizmirstiet, ka vienmēr ir cilvēki, kuri jūs var atbalstīt!

  • Pateikt atbildīgajam pieaugušajam, kurp dodos – bērnam noteikti jāpastāsta vecākiem par saviem nodomiem, kurp vēlas doties, cik ilgi būs prom, ar ko būs kopā. 
  • Vienmēr būt sazvanāms – ja bērnam jau ir piešķirts savs mobilais telefons, ir jāpaskaidro, ka uz vecāku zvaniem vienmēr vajag atbildēt, lai vecāki neuztrauktos.
  • Neuzticēties svešiniekiem – bērniem jāatgādina, ka svešām personām, kuras mēģina pievērst viņa uzmanību, nevajag uzticēties, jo nav iespējams paredzēt svešinieka nodomus. Noteikti vajadzētu atgādināt, lai bērns mājoklī neielaiž nezināmas personas, un nestāsta citiem, ka viņš mājās atrodas viens.
  • Ievērot ceļu satiksmes noteikumus – atgādināt bērniem par drošību ceļu satiksmē. Iela jāšķērso pa gājēju pāreju vai pie zaļā gājēju luksofora gaismas signāla, iepriekš noteikti pārliecinoties, ka transportlīdzekļi ir apstājušies. Brauktuvi nedrīkst šķērsot vietā, kur uzstādīts nožogojums vai barjera. Lai gan ir atļauta pārvietošanās pa ceļa nomali pretēji braukšanas virzienam, visdrošāk tomēr ir pārvietoties pa ietvi.
  • Ja bērns brauc ar velosipēdu, jāatceras, ka galvā obligāti jābūt aizsprādzētai aizsargķiverei līdz 12 gadu vecumam. Nevajag steigties! Tāpat arī jāpārliecinās, vai velosipēdam ir gaismas atstarotāji un bremzes ir darba kārtībā.
  • Vēl ļoti svarīgs atgādinājums bērniem, ja, rotaļājoties ar bumbu, tā aizripo ceļa virzienā, nekādā gadījumā nedrīkst uzreiz skriet uz ceļa, lai to noķertu. Pirmkārt, ir jāpadomā par savu drošību un tikai tad, kad bērns ir pārliecinājies, ka pa ceļu nebrauc transportlīdzekļi, tad var doties pēc bumbas. Bērniem jāatgādina – viņu veselība un dzīvība ir svarīgāka, nekā bumba.
  • Nelietot telefonu dzelzceļa un brauktuves tuvumā – mobilā telefona lietošana vai mūzikas klausīšanās austiņās var novērst bērna uzmanību no apkārt notiekošā. Lai izvairītos no iespējamas nelaimes dzelzceļa vai brauktuves tuvumā, kā arī šķērsojot brauktuvi, svarīgi ir visu uzmanību pievērst notiekošajam apkārt.
  • Peldēties tikai drošās vietās pieaugušo uzraudzībā – lai izvairītos no iespējama nelaimes gadījuma ūdens tuvumā, bērnam nekādā gadījumā nevajadzētu vienam pašam bez pieaugušo uzraudzības doties peldēties. Tāpat arī bērni vieni paši bez pieaugušo klātbūtnes nedrīkst iet mežā, jo pastāv apmaldīšanās risks.
  • Neložņāt pa pamestām ēkām un jaunbūvēm, nespēlēties ar elektrību – došanās pamestās ēkās un jaunbūvēs var būtiski apdraudēt bērna drošību un veselību, tādēļ, lai pasargātu sevi no nelaimes gadījuma, kategoriski aizliegts apmeklēt šādas nedrošas būves. Tāpat arī rotaļāšanās ar elektrību būtiski apdraud bērna veselību no dažādu traumu gūšanas.
  • Neaiztikt svešus dzīvniekus – lai arī cik mīļi izskatītos uz ielas sastapti sveši dzīvnieki, bieži tie var būt agresīvi un uzbrukt. Tāpēc nevajadzētu tiem tuvoties un aiztikt.

Gadījumos, kad bērnam draud briesmas, nekavējoties par to jāziņo policijai zvanot 110 vai vienotajam glābšanas dienestam – 112.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi