×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 16. maijs
Šodien sveicam: Edvīns, Edijs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-06-12
Sarunu festivālā “LAMPA” pašvaldības diskusijā risināts jautājums par atbildību un sadarbību novada attīstībai

9. jūnijā Siguldas novada pašvaldība piedalījās sarunu festivālā “LAMPA”, lai diskutētu par tēmu “Ko Tu esi izdarījis sava novada labā?". Sarunas centrālais jautājums bija: “Kam jāuzņemas atbildība par novadu, kuram esam piederīgi? Kāda ir pašvaldības un iedzīvotāju loma?”.

Diskusijas laikā dalībnieki centās atrast atbildi uz augstāk minētajiem jautājumiem, koncentrējoties uz pašvaldības lomu kā sadarbības partneri un kompetentu padomdevēju. Sarunā, diskutēts arī par to, kas pašvaldība ir iedzīvotājam un ko iedzīvotāji sagaida no pašvaldības. Diskusijās kristalizējās divi galvenie faktori – par pašvaldību kā galveno attīstības veicinātāju, kas ir atbildīga par infrastruktūras attīstību, sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu un iedzīvotāju labklājību un par iedzīvotāju lomu, kas izpaužas kā aktīva dalība un ieinteresētība novada attīstībā. 

Šīs diskusijas secinājumi liecina, ka viedokļu apmaiņa un komunikācija ir būtiska attīstības veicināšanā. Neformālas tikšanās un sarunas ļauj cilvēkiem izteikties, pamanīt problēmas un virzīties uz risinājumiem. Tika uzsvērts, ka iedzīvotāji bieži izrāda aktīvu interesi un vēlmi piedalīties novada attīstībā brīžos, kad viņi redz netaisnību vai vēlas dalīties ar pieredzi un idejām novada attīstībai. 

Kopumā sarunu festivāls “LAMPA” Siguldas novada pašvaldībai sniedza vēl vienu iespēju saņemt iedzīvotāju viedokli, izteikties, dalīties ar idejām. 

Aicinām iedzīvotājus uz diskusijām novada attīstībai arī turpmāk. Nākamā iespēja izteikt idejas ir 13. jūnijā plkst. 17.30 Siguldā, Raiņa ielā 3, kad norisināsies domnīcu cikla “S!nerģija” kārtējā tikšanās reize “Elektroskūteris: mobilitātes revolūcija vai traucēklis”.


© www.sigulda.lv


Pasākumi