×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 12. maijs
Šodien sveicam: Valija, Ināra, Ina, Inārs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-06-12
Sociālās aprūpes mājā “Gaismiņas” aizvadīta Senioru sporta diena

Saulainajā 6. jūnija dienā, valdot pozitīvai noskaņai, Siguldas novada Stīveros notika Senioru sporta diena. Tajā piedalījās seniori no visām Sociālās aprūpes centra struktūrvienībām – sociālās aprūpes mājām “Mālpis”, “Pēterupe”, “Gauja” un “Gaismiņas”.

Pasākumu vadīja sociālās aprūpes mājas “Gaismiņas” sociālā rehabilitētāja Inga Dulpe un sociālā darbiniece Zane Zeņģe. Pagalms bija krāšņi izpušķots un skanēja mūzika. Sportiski noskaņoti seniori aktīvi piedalījās vairākās izklaidējošās aktivitātēs. Katram dalībniekam bija iespēja iesaistīties dažādās nodarbēs – iepazīšanās spēlē; bumbu, šautriņu, gredzenu un zābaka mešanas spēlēs un prāta vingrinājuma uzdevumos.

Siguldas novada Sociālās aprūpes centra vadītāja Olga Volosatova: “Paldies sociālās aprūpes mājas “Gaismiņas” darbiniekiem par uzņemšanu un pasākuma sirsnīgo norisi, kā arī sociālās aprūpes māju vadītājiem par līdzdarbošanos. Prieks bija vērot, ka visu māju klienti savā starpā bija draudzīgi un ar lielu aizrautību piedalījās aktivitātēs. Lai veicinātu aktīvu dzīves veidu arī Siguldas novada senioru ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas iestādēs tika iedibināta jauna tradīcija – iesaistīt struktūrvienību seniorus dažādās aktivitātēs viesojoties vienam pie otra.”

Sporta dienas noskaņu veidoja smiekli, uzdrīkstēšanās, sacensības gars un jaunas draudzības. Pasākuma laikā visiem kopīgi tika izveidota glezna “Mirkļa pieskāriens”, kuru varēs apskatīt sociālās aprūpes mājas “Gaismiņas” lapenē. Neizpalika dejas, aizkustinošas sarunas un dziesmas.

“Mums ir svarīgi, ka iemītnieki ir aktīvi un dzīvespriecīgi. Tieši tāpēc šajā gadā aicinājām ciemos seniorus arī no citām Siguldas novada Sociālās aprūpes centra struktūrvienībām. Tā bija lieliska iespēja iepazīties savā starpā un pavadīt laiku kopā. Paldies visiem darbiniekiem, kuri aktīvi piedalījās, lai pasākumu īstenotu. Šādi pasākumi iedvesmo un veicina turpināt senioru sociālo aktivizēšanos,” informē sociālās aprūpes mājas “Gaismiņas”, ”Mālpils” vadītāja Zane Langenfelde.

Visi seniori saņēma pateicības rakstu par dalību un noslēgumā cienājās ar gardu rabarberu plātsmaizi.


Foto: Ilze Kaminska


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi