×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-06-13
Brīvā laika aktivitātes bērniem un jauniešiem vasaras brīvlaikā

Lielai daļai bērnu un jauniešu vasaras brīvlaiks sācies jau jūnija sākumā, tomēr citi ir finiša taisnē, lai absolvētu 9. vai 12. klasi. Siguldas novadā bērniem un jauniešiem tiek piedāvātas dažādas brīvā laika pavadīšanas iespējas vasaras brīvlaikā, pašvaldība ir apkopojusi daļu no tām.

Šovasar Siguldas novadā ar pašvaldības līdzfinansējumu tiek organizētas vairākas vasaras nometnes, kas piemērotas dažādām interesēm un vecumam. Pieteikšanās tām notiek, sazinoties ar nometņu organizatoriem, kuru kontaktinformācija lasāma šeit. Savukārt par visām Latvijā organizētajām vasaras nometnēm un ar tām saistītiem jautājumiem informāciju var iegūt Valsts izglītības satura centra izveidotajā tīmekļa vietnē www.nometnes.visc.gov.lv.

Siguldas novada Jaunrades centrs vasarā piedāvā bērniem dalību projektā “Vasarnīca”. Tajā ietilpst pulciņu nodarbības un Ideju namiņa radošās grupas, Tehnoloģiju dienas augustā. Šobrīd visas vietas Ideju namiņa radošajās grupās (5 grupas un kopskaitā 100 bērni) un jūnija pulciņu nodarbībās aizpildītas. Jūlija, augusta nodarbības tiks izziņotas sociālo tīklu vietnē “Facebook” (Siguldas novada Jaunrades centra lapā) katra iepriekšējā mēneša beigās.Lai nenokavētu pieteikšanos, aicinām sekot līdzi Siguldas novada Jaunrades centra sociālo tīklu vietnē “Facebook”.

Jauniešu iniciatīvu centrs “Mērķis” gada saulainākajā laikā ir sarūpējis vairākas aktivitātes. Jauniešu iniciatīvu centrs strādās katru darbdienu no plkst. 13.00 līdz 19.00, piedāvājot jauniešiem dažādas aktivitātes – pārgājienus, laivošanu, sportiskas un radošas aktivitātes. Lai uzzinātu par organizētajām aktivitātēm, aicinām sekot līdzi sociālo tīklu vietnēs “Facebook” un “Instagram”.

  • Sadarbībā ar biedrību “Māksla labsajūtai” tiek īstenots projekts, kura aktivitātes norisinās jau no maija. 28. jūlijā jaunieši varēs doties laivu braucienā pa Gauju “Airi rokā!”, apgūstot droša ūdens tūrisma pamatus un izmēģinot savus spēkus airēšanā un sadarbībā laivas vadīšanā ka arī gatavot kopīgu maltīti uz ugunskura. 10.–11. augustā norisināsies pārgājiens “Mežgulis” ar orientēšanās elementiem un nakšņošanu dabā, izaicinot katru pārvarēt savas bailes un piedzīvot iespēju lietderīgi pavadīt laiku ārpus ierastās vides brīvā dabā, skaistā vietā Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Tuvojoties mācību gada sakumam, 17. un 18. augustā norisināsies atbalsta grupa jauniešiem ar mākslas terapijas metodēm “Trauksmes poga” fokusējoties uz veiksmīgu mācību gada uzsākšanu un nozīmīgajiem faktoriem, kas to varētu ietekmēt. Jaunieši, kuri vēlētos tikt atbalstīti ar dalību kādā no aktivitātēm, var pieteikties biedrībā “Māksla labsajūtai”, zvanot uz tālruņa numuru 29342475 vai rakstot uz e-pasta adresi makslalabsajutai@gmail.com.
  • Sadarbībā ar biedrību “Piedzīvojuma garāža” novada pagastos tiks organizētas praktiskās tikšanās reizes un dažādas iepazīšanās, komunikācijas, sadarbības, motivācijas un līderības apzināšanas un stiprināšanas aktivitātes, kuras izplānotas secīgi, veidojot gradāciju un savstarpējo attiecību veidošanu, stiprināšanu, lai veicinātu kopienas turpmāku attīstību un sadarbību ar citām kopienām. Par projekta aktivitāšu vietām un laikiem informācija tiks publicēta jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” sociālo tīklu vietnē “Facebook” un “Instagram”.
  • Jauniešu iniciatīvu centrs “Mērķis” realizē arī valsts programmas projektus “Es zinu, Tu esi!”, kas nodrošina aktivitātes Lēdurgas un Mālpils jauniešiem, kā arī projektu “Be mobile!” par mobilo darbu ar jauniešiem Siguldas novadā.

Vienlaikus atgādinām, ka līdz 17. augustam turpinās pieteikumu iesniegšana Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) organizētajā nodarbinātības pasākumā vasaras brīvlaikā. Pasākums norisināsies 31. augustam, piedalīties programmā var skolēni vecumā no 15 līdz 20 gadiem (ieskaitot), kuri iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs.Pieteikties vasaras darbam skolēni varēs, aizpildot pieteikuma anketu NVA tīmekļa vietnes sadaļā “Skolēnu vasaras darbs”. Ja pieteikums būs aizpildīts un iesniegts pareizi, uz pieteikumā norādīto e-pasta adresi tiks nosūtīts reģistrācijas apstiprinājums.

Aicinām sekot līdzi arī citiem aktualizētām, ko organizē gan pašvaldības iestādes, gan biedrības un uzņēmēji.


© www.sigulda.lv


Pasākumi