×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-06-19
Līgo svētku norises Siguldas novadā

Ar plašu svētku programmu Siguldas novadā ieskandinās un aizvadīs Līgo svētkus. Šajās svētku brīvdienās, kas solās būt spilgtas, novadniekiem un viesiem būs iespēja apmeklēt svētku tirdziņus un meistarklases vainagu pīšanā un siera siešanā, izrādes un koncertus, sadziedāšanos un dejas līdz saullēktam.

 

 

 

 

Trešdien, 21. jūnijā

Plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēkā norisināsies radošā darbnīca bērniem un jauniešiem “Līgo ziedi”. Darbnīca būs atvērta līdz plkst. 15.00.

No plkst. 17.00 līdz 21.00 pie Krimuldas Tautas nama norisināsies Zāļu dienas tirdziņš. Pircējus gaidīs no plkst. 17.00, bet plkst. 18.00 būs iespēja doties kopīgā muzikālā ceļojumā ar “Hāgenskalna muzikantiem”. Tirgošanās notiks līdz plkst. 21.00.

No plkst. 18.00 līdz 21.00 ikviens aicināts apmeklēt Turaidas muzejrezervātu, lai smeltos senas un mūsdienīgas zināšanas par pļavu augiem un Jāņu vainagiem, izjust savu piederību dabai un tautas tradīcijām, kā arī gūt spēku un enerģiju visai vasarai un gadam. Ieeja pasākumā – muzeja biļete (2,85 eiro). Plašāka informācija.

 

Ceturtdien, 22. jūnijā

Plkst. 19.00 kultūrtelpā “Puķudruvas” izskanēs koklētājas Zanes Sniķeres vasaras saulgriežu koncertsaruna “Saule rasas pilienā”. Ieeja – bez maksas.

Plkst. 20.00 Lēdurgas estrādē, Muižas parkā, pie Dzirnavu ezera notiks vasaras saulgriežu svinības – Jāņu siera siešana, vītņu pīšana, lāpu un pūdeles gatavošana, sausās pirts pēriens, uguns plostu ceļš pretī saullēktam, sadziedāšanās un danči kopā ar folkloras kopām līdz saullēktam. Ieeja – bez maksas.

 

Piektdien, 23. jūnijā

No plkst. 8.30 līdz 13.00 Siguldas tirgus un Mūsu Bio tirgus aicina uz Līgo tirgu Siguldā, Rūdolfa Blaumaņa ielā 2. No plkst. 10.00 līdz 13.00 tirgus apmeklētāji varēs piedalīties vainagu pīšanas darbnīcā, kuras vadītājas, pieredzējušas vijējas, ierādīs dažādus vainagu pīšanas veidus. Plkst. 11.00 tirgus laukumu ar Līgo dziesmām ieskandinās “Rāmi riti” trio. Grupas muzikālo vēstījumu veido dainas ar Ineses Kozuliņas radītajām melodijām. Plašāka informācija.

Plkst. 18.00 Siguldas pils dārzā Līgo nakts noskaņās koncertēs Strādnieku maršu orķestris no Norvēģijas. Orķestris dibināts 1921. gadā un tajā ir aptuveni 50 entuziastisku Janičāru vecumā no 17 līdz 70 gadiem, tas ir labi pazīstams un iemīļots nelielajā Norvēģijas pilsētiņā Verdālā. Orķestris katru gadu uzstājas vairākos koncertos Norvēģijā. Latvijā kolektīvs viesojas pirmo reizi. Koncerts ir bez maksas.

Plkst. 19.00 Siguldas pilsdrupu estrādē būs iespēja baudīt “Skroderdienas Silmačos” 120. jubilejas iestudējumu. Pēc izrādes ap plkst. 21.50 kopā ar folkloras kopu “Putni” un “Senleja” dalībniekiem kopā iedegsim Jāņu ugunskuru. Bet ap plkst. 22.30 uz zaļumballi aicinās Dainis Skutelis un “Līgo orķestris” Jura Kristona vadībā. Biļetes cena ir 15 eiro,Siguldas novada ID karšu īpašniekiem, iegādājoties biļeti iepriekšpārdošanā, tiek piemērota 20% atlaide, daudzbērnu ģimenēm – 40% Pirmskolas vecuma bērniem ieeja brīva. Pasākuma dienā biļetes cena – 15 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. No plkst. 22.00 būs iespēja iegādāties biļetes ieejai zaļumballē, tās cena ir 10 eiro.

No plkst. 23.00 līdz 3.00 Mālpils pilskalna estrādē gaidāma Jāņu balle kopā ar Daini Lazdiņu. Ieeja – bez maksas.

 

Uz tikšanos svētkos Siguldas novadā!

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi