×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-06-21
Siguldas novadā vasaras sezonā notiks dabasgāzes apgādes sistēmu remonti

Gada siltie mēneši ir laiks, kad AS “Gaso” veic dažādus gāzes apgādes sistēmas rekonstrukcijas darbus Latvijas gazificētajos reģionos, tostarp Siguldas novadā. Šīs rekonstrukcijas ir nepieciešamas, lai padarītu gāzapgādes sistēmu drošāku, kas ļautu to ekspluatēt arī turpmāk.

Siguldas novadā ievadu pārbūve maijā un jūnijā jau pabeigta Siguldā, Zinātnes ielā 3 un 9, Institūta ielā 6A, Helmaņa ielā 9, Pulkveža Brieža ielā 22 un 99, un Raganā, Skolas ielā 4.

No augusta līdz septembrim pārbūve paredzēta Siguldā, Helmaņa ielā 7, Strēlnieku ielā 7 un Pulkveža Brieža ielā 82. Savukārt hidroslēgu pārbūve maijā jau pabeigta Siguldā, Jaunatnes ielā 3, Institūta ielā 6A un Pulkveža Brieža ielā 24A. Bet no jūlija līdz septembrim tā paredzēta Siguldā, Laimas ielā 2, Stacijas ielā 12, Oskara Kalpaka ielā 6 un Parka ielā 16.

Pirms darbu uzsākšanas tie tiek saskaņoti ar konkrēto māju apsaimniekotāju un/vai zemes īpašnieku, kā arī vismaz piecas dienas pirms darbu uzsākšanas tiek informēti iedzīvotāji, ja paredzēta gāzes padeves atslēgšana. Grafikos ir iespējamas izmaiņas, jo primāri tiek veikta ievadu pārbūve ēkās, kur notiek siltināšanas darbi vai plānota pagalma labiekārtošana.

Darba procesā iespējami gāzes padeves pārtraukumi līdz sešām stundām, par ko “Gaso” iedzīvotājus brīdinās iepriekš. Minēto darbu veikšana būtiski uzlabos gāzesvadu sistēmas drošību, jo, kā rāda statistika, vietās, kur veikta izvadu nomaiņa, noplūdes iespējamība samazinās līdz minimumam.

Tāpat plānota arī zemā spiediena hidroslēgu un kondensātsavācēju likvidēšana vai nomaiņa ar bezaku noslēgierīcēm. “Arī šos darbus primāri plānojam vietās, kur paredzēta pagalmu labiekārtošana vai seguma nomaiņa. Pārsvarā šajā procesā gāzes padeves pārtraukumi netiek plānoti vai tiek plānoti uz laiku, kas nepārsniedz divas stundas. Procesa laikā tiek likvidētas novecojušās tīkla ierīces, kas izbūvētas, galvenokārt, uz sašķidrinātās gāzes sistēmām pirms trīsdesmit un vairāk gadiem, un uzstādītas efektīvas, drošas bezaku noslēgierīces, kas paaugstina dabasgāzes sistēmu drošību,” informē  AS “Gaso” sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Rubinčika.

Foto: No AS "Gaso" arhīva

© www.sigulda.lv


Pasākumi