×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-06-30
Šonedēļ Siguldas novadā: Mālpils zemeņu svētki, velotrases atklāšana Inciemā un citas norises

Šīs nedēļas nogales centrālais notikums Siguldas novadā – Mālpils zemeņu svētki, kas pulcēs gan mazus, gan lielus sārto, vasaras karalisko ogu cienītājus no visas Latvijas. Pasākums piedāvā plašu izklaides un izzinošo programmu visas dienas garumā un līdz pat vēlam vakaram zemeņu notīs gan ogu mīļotājiem, gan audzētājiem. Citviet novadā gaisotne būs sportiska – pumpu trases atklāšana Inciemā pulcēs ekstrēmo riteņu sporta veidu iesācējus un entuziastus, savukārt Inčukalnā visas nedēļas nogales garumā norisināsies “Jauniešu kauss 2023” Jauno jātnieku skolā.

Lai garšīgi un kustīgi šajā nedēļas nogalē! Atgādinām, ka ar brīnišķīgiem dabas skatiem, kā arī saviem iespaidiem video un foto formātos no norisēm Siguldas novadā vari dalīties ar mums, izmantojot #SiguldaAizrauj.

 

Piektdien, 30. jūnijā

Plkst. 9.30 Inčukalnā, Jauno jātnieku skolā, no 30. jūnija līdz 2. jūlijam, notiks “Jauniešu kauss 2023” šķēršļu pārvarēšanā (konkurā). Katru dienu no plkst. 9.00 līdz 18.00 jaunie jātnieki cīnīsies par čempiona titulu trīs dažādās vecuma kategorijās – bērni, juniori un U25 jātnieki. Šajā dienā notiks pirmā kvalifikācija bērniem, junioriem un U25 jātniekiem, kā arī atvērtie maršruti, kur drīkst piedalīties visa vecuma jātnieki, pārvarot no 80 līdz 120 cm augstus šķēršļus. Plašāka informācija.

Plkst. 15.00 kultūras centrā “Siguldas devons” ar uzveduma “Anšlavs un Veronika” papildizrādi viesosies Sanfrancisko Jaunais teātris. Plašāka informācija. Biļešu cena ir no 15 līdz 25 eiro, tās var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, arSiguldas novada ID karti – 20% atlaide. 

Plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” viesosies Sanfrancisko Jaunais teātris ar izrādi “Anšlavs un Veronika”. Sanfrancisko Jaunais teātris piedāvā unikālu izrādi par dzīvesbiedriem rakstnieku Anšlavu Eglīti un mākslinieci Veroniku Janelsiņu, kas lielāko mūža daļu pavadīja trimdā, Amerikā. Izrāde veidota pēc Raimonda Staprāna lugas motīviem. Tā iesākas ar precētā pāra pārcelšanos no Ņujorkas uz Oregonu, seko viņiem līdz uz Kaliforniju un noslēdzas ar Eglīša aiziešanu mūžībā. Biļešu cena ir no 15 līdz 25 eiro, tās var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, arSiguldas novada ID karti – 20% atlaide. 

 

Sestdien, 1. jūlijā

No plkst. 9.00 Inčukalnā turpināsies sacensības “Jauniešu kauss 2023”. Diena sāksies ar zemāka augstumā atvērtiem maršrutiem, kur šķēršļi būs augstumā no 60 līdz 105 cm. Dienas vidū norisināsies 2. kvalifikācijas maršruti kausa izcīņai, pēc kura sekos komandu sacensības, kad laukumā valdīs ļoti sportiska gaisotne un spriedze. Plašāka informācija.

Plkst. 10.00 Gaujas pludmalē norisināsies “Sigulda Open 2023” pludmales volejbola 2. posms.

Plkst. 10.00 Turaidas skolas laukumā jau piekto reizi tiks izspēlēts slow-pitch softbola turnīrs “Gadskārta kauss 2023”. Plašāka informācija.

No plkst. 11.00 jau trešo gadu Mālpilī tiks svinēti zemeņu svētki, kuros godās Latvijas vasaras kulta ogu – zemeni. Svētku laikā apmeklētājiem būs iespēja ne tikai degustēt un iegādāties gardās vasaras ogas, bet iepazīties ar amatnieku un mājražotāju piedāvājumu, dienas garumā klausīties koncertus un piedalīties dažādās atrakcijās, savukārt vakarā gremdēties Latvijā populāru grupu “Citi zēni” un “Dziļi violets” koncertu skaņās. Plašāka informācija.

Plkst. 11.00 Inciemā sporta mīļotājus pulcēs multifunkcionālās pumpu velotrases atklāšanas pasākums, kas piemērots visai ģimenei un visiem, kam patīk izkustēties uz riteņiem, neatkarīgi no pieredzes līmeņa un vecuma. Velotrases atklāšanā apmeklētaji tiks iepazīstināti ar drošas braukšanas instruktāžu, būs iespējams skatīties paraugdemonstrējumus, kā arī piedalīties dažādos konkursos. Pasākumu vadīs profesionālais skrituķslidotājs Nils Jansons un uzstāsies pašmāju hip-hop mūziķis Eksis.

Plkst. 14.00 Turaidas kapsētā ar katoļu svētbrīdi sāksies kapusvētki.

 

Svētdien, 2. jūlijā

No plkst. 9.00 “Jauniešu kausa 2023” ietvaros tiks organizēti pasākumi, lai skatītāji varētu izzināt zirgu ikdienu. Notiks kausa izcīņas fināla sacensības. Dienas otrajā daļā būs vērojams izklaidējošas sacensības – jātnieki un zirgi startēs krāšņās maskās, pārvarot 90 cm augstus šķēršļus. Skatītājiem būs iespēja doties ekskursijās pa staļļiem, vizināties ar poniju vai zirgu, kā arī piedalīties stafetēs un citās atrakcijās. Plašāka informācija.

No plkst. 9.00 Lēdurgas dendroparka teritorijā norisināsies “Lēdurgas open 2023” otrais posms.

No plkst. 10.00 “SIG LIG” laukumā Siguldā “Allasch Kummel” kausa izcīņa golfa kroketā.

Plkst. 11.00 Turaidas kapsētā norisināsies kapusvētki ar luterāņu svētbrīdi.

 

Izstādes

Kultūras centrā “Siguldas devons” Daigas Krūzes izstāde “Tu esi koks, putns vai kalns”, kā arī fotogrāfa Kristapa Kalna izstāde “Tirgus ļaudis”.

Mālpils Kultūras centrā skatāma keramikas studijas “Māl-pils” un tautas lietišķās mākslas studijas “Urga” sezonas noslēguma izstāde “Eksperiments”.

Siguldas Jaunās pils salona viesus izstāde “Sarunas ar matēriju” iepazīstinās ar novada jaunās paaudzes mākslinieces daiļradi. Izstādē apskatāmas Egijas Dambergas radītās skulpturālās instalācijas, kas apmeklētājām liks pievērst uzmanību keramikas objektu formas dinamiskajai izteiksmībai un individualitātei. Izstādes apmeklējums iekļauts Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Lēdurgas Kultūras namā var aplūkot radošo fotogrāfu asociācijas autoru izstādi “Stāsti bez vārdiem”.

Allažu bibliotēkā aplūkojamas divas literārā izstāde “Ēriham Marijai Remarkam – 125” un Vijas Vāveres foto izstāde “Ziedi vasaras vainagam”.

Inčukalna bibliotēkā eksponētas divas literārās izstādes – “Par redzamo un sajūtamo. Rakstniecei Dzintrai Šulcei – 70” un “Nedrīkst dzīvot tikai ar saprātu. Vācu rakstniekam Ēriham Marijai Remarkam – 125”.

Krimuldas bibliotēkā apskatāmas vairākas literārās izstādes – “Grāmatas zied”, “Jautrie vasaras piedzīvojumi” un “Vasaras saulgriežu svinēšanas tradīcijas”.

Lēdurgas un Atmodas bibliotēkā var aplūkot tematisko izstādi “Dziesma. Deja. Mežaparks”.

Mālpils bibliotēkā skatāma ceļojošā izstāde “Muminu ģimene no Somijas”.

Siguldas novada bibliotēkā var iepazīt Imanta Ziedoņa pasaku motīvus mākslu skolas “Baltais flīģelis” audzēkņu apgleznoto kreklu izstādē “Pasaka cauri paaudzēm”, skatāma arī izstāde “IZSTĀSTĪTIE. Ukrainas bērnu stāsti” un Roberta Kulpes privātkolekcijas izstāde “Ieskats Dziesmu svētku vēsturē”. Tāpat bibliotēka piedāvā aplūkot Saulcerītes Bernautes darbus gleznu izstādē “Mans dvēseles lidojums”. Eksponētas arī izstādes “Esi sveicināts vasarā!”, “Bērni literatūrā”, “Līgo”, cikla “Zelta lappuse latviešu grāmatniecībā” izstāde “Grāmatizdevējam Miķelim Goperam – 115”.

Siguldas pagasta bibliotēkā var skatīt tematisko izstādi “Saulgriežu mistērija”.

Siguldas Mākslu skolā “Baltais flīģelis” eksponēta Siguldas Mākslu skolas Mākslas nodaļas absolventu Diplomdarbu izstāde.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi