×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-06-30
Uzsāks nodarbību ciklu par dabas augu lomu veselības veicināšanā

Daba ir bagāta ar uzturā lietojamu augu izejmateriālu. Mazāk ķīmijas, vairāk dabisku vitamīnu. Nodarbībās, kuras tiek rīkotas mūžizglītības projekta ietvaros, tiks prezentēti augi, kas izmantojami salātos, garšaugos, zupās, sīrupos, smēres gatavošanai, fermentēšanai, tējām, vannām.

No agra pavasara līdz vēlam rudenim, pat ziemā dabā ir pieejami augi, kas izmantojami uzturā. Dabas augu iepazīšana ir veids, kā ģimene var būt kopā – lasīt augus, mācīties mīlēt un saudzēt dabu, kopā gatavot virtuves darbos. Veids, kā turpināt mūsu senču tradīcijas, nodot no paaudzes uz paaudzi  vērtīgas zināšanas.

Mūžizglītības projekta ietvaros sešās nodarbībās būs iespēja gūt jaunas zināšanas, prasmes dabas augu ievākšanā, lietošanā, pagatavot jaunus veselīgus ēdienus, gūt padziļinātas zināšanas par augu sastāvu, aktīvajām vielām, to ietekmi uz ķermeni, izmantošanu savā labā, nenodarot kaitējumu sev un dabai.

Nodarbības veidotas divās daļās – teorija un praktiska darbošanās virtuvē, degustācija, diskusija, materiāls līdzņemšanai. Katrā nodarbībā tiks izskatīta sava tēma. Tās var apmeklēt katru atsevišķi vai piedalīties visās sešās. Nodarbības vadīs uzturzinātnes speciāliste Dace Meija.

18. jūlijā nodarbību tēma būs ēdamie savvaļas lapu augi, vērtīgās vielas to sastāvā, gatavošana. 25. jūlijā – 10 vērtīgas savvaļas augu tējas ziemas krājumiem, to sastāvs, pielietojums, uzglabāšana, kā veidot tēju salikumus.

Nodarbības būs augustā, septembrī un novembrī, nodarbību cikla organizatori aicina sekot līdz informācijai. 

Nodarbības bez maksas, taču nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās. Vietu skaits ierobežots, pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 29406350 vai rakstot uz e-pasta adresi meijadace@gmail.com.

Nodarbību cikls tiek īstenots ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu, kas gūts mūžizglītības projektu konkursā.


© www.sigulda.lv


Pasākumi