×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-07-03
Inciemā izbūvēta multifunkcionāla asfaltēta velotrase

Krimuldas pagasta Inciema noslēgušies būvdarbi, projekta ietvaros izbūvējot asfaltētu velotrasi, kas paredzēta gan bērniem, gan pieaugušajiem, tostarp pieredzējušiem sporta profesionāļiem, kuri vēlas attīstīt savas braukšanas prasmes un koordināciju.

Sestdien, 1. jūlijā, notika multifunkcionālās asfaltētās velotrases svinīgā atklāšana, kurā apmeklētāji tika iepazīstināti ar drošas braukšanas pamatnoteikumiem, vēroja paraugdemonstrējumus un piedalījās dažādos konkursos. Pasākumu vadīja profesionālais skrituļslidotājs Nils Jansons, savukārt par muzikālo gaisotni parūpējās pašmāju hip-hop mūziķis Eksis. Klātesošos svinīgajā notikumā Inciemā uzrunāja Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa.

“Jaunā velotrase ir viens no elementiem, kas nodrošina daudzveidīgas aktīvās atpūtas iespējas  bērniem un jauniešiem Inciemā. Šī gada budžetā ir paredzēts arī finansējums jaunu rotaļu elementu iegādei. Paldies aktīvajai vecāku kopienai par iesaisti jaunā rotaļu laukuma vietas izvēlē. Tādējādi veidosies pilnvērtīga atpūtas zona dažāda vecuma bērniem, kuru tuvākajos gados vēl ir iespējams papildināt,” saka Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja L. Sausiņa.

Multifunkcionālajā trasē ir dažādu augstumu kalniņi, virāžas un slīpumi. Tā izbūvēta, lai braucējs, izmantojot ķermeņa kustības, varētu attīstīt ātrumu, kā arī, izvairoties no sadursmēm, visi trases punkti ir pārredzami no jebkura trases punkta. Izbūvēti piekļuves ceļi un uzstādīti labiekārtojuma elementi: soliņi, atkritumu urnas, kā arī velostatīvi un informācijas stendi.

Būvdarbus veica SIA “City playgrounds”; projekta kopējās izmaksas ir 46 665,87 eiro bez PVN. 

Foto: M.M. Židaua

 

Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi