×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-07-05
Aicinām Siguldas novadā dzimušos mazuļus saņemt savu pirmo grāmatu

No 2023. gada 1. janvāra katram jaundzimušajam Siguldas novadniekam sarūpēta īpaša dāvana – viens no dzejas bilžu grāmatu sērijas “Bikibuks” izdevumiem. 

Aicinājumu kopā ar mazuli doties pēc grāmatas uz kādu no Siguldas novada bibliotēkām vecāki saņem reizē ar bērniņa dzimšanas apliecību kādā no novada Dzimtsarakstu nodaļām. Šis aicinājums kalpo ne tikai kā iespēja saņemt grāmatu, bet arī kā skaista un paliekoša dāvana ģimenei. Kartītē ir iemūžināta mākslinieces Anetes Meleces īpaši mazajiem novadniekiem zīmēta ilustrācija.

“Ar šo iniciatīvu vēlamies vecākus aicināt un iedrošināt, ka nav nepiemērota vecuma, lai iepazītos ar grāmatām. Patiesībā – jo ātrāk, jo labāk! Un mēs esam pārliecināti, ka labākais sabiedrotais, sākot ceļojumu grāmatu pasaulē, ir bibliotēka,” stāsta Siguldas novada Kultūras centra literatūras projektu vadītāja un idejas iniciatore Dace Krecere-Vule.

Siguldas novada bibliotēkas direktore Jeļena Ozoliņa aicina vecākus un mazos novadniekus baudīt kopīgu laiku bibliotēkās, jo šāda pieredze attīsta lasītprasmi, veicina fantāzijas attīstību un sniedz iespēju iepazīties ar dažādām interesantām tēmām. “Siguldas novada bibliotēkas ir atvērtas un draudzīgas katrai ģimenei. Novēlu ģimenēm iepazīt bibliotēku, interesanti pavadīt brīvo laiku, lasīt grāmatas, mācīties un spēlēt spēles un lai kopīga grāmatu lasīšana kļūst par jauku ģimenes ieradumu!” vēl Jeļena Ozoliņa.

Lai vecākiem sniegtu papildu informāciju par lasīšanas nozīmi un piedāvātu noderīgus grāmatu ieteikumus bērnu audzināšanā, novada bibliotekāri ir sagatavojuši bukletu, kas būs pieejams bibliotēkās.

Kopīgo iniciatīvu, lai radītu prieku jaundzimušajiem un veicinātu grāmatu mīlestību un kultūru jau no agras bērnības, un atgādinātu vecākiem par lasīšanas nozīmi bērnu attīstībā uzsākuši un pie tās kopīgi strādājuši kultūras centrs “Siguldas devons”, Siguldas novada bibliotēka un Siguldas novada pašvaldība.

 

© www.sigulda.lv


Pasākumi