×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-07-05
Turaidas muzejrezervāta aktualitātes: diskusija, brīvdabas pasākums un digitālā izstāde

Turaidas muzejrezervātā tapusi digitāla izstāde “Siguldas novads skan dziesmās. Kordziedāšanas tradīcijas Siguldas novadā 1870–1940”. Izstāde apskatāma vietnē https://kori.turaida-muzejs.lv/. Tā stāsta par kordziedāšanas pirmsākumiem Siguldas novada Allažu, Inčukalna, Lēdurgas, Mālpils, Mores, Sidgundas, Siguldas un Turaidas pagastos, kā arī Siguldas pilsētā. Par šo pagastu, respektīvi, draudžu un pilsētas skolu skolotāju nenovērtējamo devumu koru organizēšanā un vadīšanā, Siguldas novada koru piedalīšanos Vispārējos latviešu dziesmu svētkos, atsevišķu pagastu Dziesmu dienās (1927–1939) un citos pasākumos.

 

  • 16. jūlijā no plkst. 13.00 līdz 17.00 Turaidas muzejrezervātā notiks brīvdabas pasākums “Siena diena Turaidā”. Siena diena ar daudzveidīgajām aktivitātēm būs aizraujoša gan bērniem, gan pieaugušajiem, jaunajiem un arī pieredzes bagātajiem pļavu saimniekiem. Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta Latviešu folkloras krātuves pētnieks un stāstnieks Dr. philol. Guntis Pakalns vadīs sarunas par siena pļavu nozīmi folklorā un mūsdienu cilvēku atmiņās.
  • Lībiešu mantojuma gada ietvaros 2023. gada 22. jūlijā, plkst. 15.00 Turaidas muzejrezervātā notiks diskusija “Vēsture un personība: Kaupo ceļojumam uz Romu 820”. Diskusijai varēs sekot arī tiešsaistē Turaidas muzejrezervāta Facebook lapā. Lībieši ir Latvijas pamatiedzīvotāji ar senu un bagātu kultūru. Turaidas muzejrezervāts atrodas senā Gaujas lībiešu pilsnovada centrālajā daļā. 

© www.sigulda.lv


Pasākumi