×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-07-05
Jaunatnes darba pieredzes apmaiņas vizīte Gēteborgā

Siguldas novada pašvaldības Izglītības un sporta pārvaldes jaunatnes lietu speciāliste Signe Markitāne piedalījās četru dienu pieredzes apmaiņas vizītē Gēteborgas dienvidrietumu reģionā. Pieredzes apmaiņas mērķis bija iepazīstināt jaunatnes jomā strādājošos ar Eiropas Savienības jaunatnes jomas īstenotāju kopējo projektu “Europe Goes Local” jeb vispārējiem jaunatnes darba mērķiem, un kā tie var tikt īstenoti vietējā mērogā.

Dalībnieki iepazinās ar darbu jauniešu resursu centrā “1200 kvadrātmetri”, jauniešu vasaras aktivitātēm Positivparken, kopienas darbu Järnbrottsparken un ar ūdens vasaras aktivitātēm uz Stora Rävholmen salas.

Gēteborgā darbam ar jaunatni ir ilgstoša vēsture – pirmais jauniešu centrs tika atvērts jau 1968. gadā. Pilsētā darbs ar jaunatni notiek ciešā sadarbībā ar sociālo dienestu, policiju un skolām. Jauniešu centri veic preventīvu darbu, vairāk apmācot un mentorējot jauniešus, tiek atbalstītas dažādas jauniešu iniciatīvas – futbola klubi, kafejnīcas, apmācības darbam, mūzikas ierakstīšana. Liels uzsvars tiek likts uz vienlīdzību visos aspektos, lai visiem jauniešiem būtu vienādas iespējas. Darbs ar jauniešiem vasarā tiek izdalīts atsevišķi, jo tiek piedāvātas plašas iespējas dažādām āra aktivitātēm jauniešu centros, parkos, uz ielas un pat Ziemeļu jūrā.

Pieredzes apmaiņā piedalījās 18 dalībnieki no dažādām Eiropas valstīm, līdz ar to tā bija iespēja veidot kopīgu sadarbību ar citu valstu jauniešu centriem turpmākajos projektos.

Mācības “EGL Study visit on Local Youth Work, Gotheburg, Sweden” tika finansētas ar Eiropas Komisijas “Erasmus+: Jaunatne darbībā”, kuru Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, atbalstu. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Informāciju sagatavoja:

Siguldas novada pašvaldības Izglītības un sporta pārvaldes

Jaunatnes lietu speciāliste

Signe Markitāne


© www.sigulda.lv


Pasākumi