×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-07-12
“Siguldas divcīņas” 2. posma uzvarētāja – siguldiete Sandra Harlinska

Ir dažādas divcīņas un daudzcīņas, bet viena no tām ir radusies Siguldā. Un tāpēc šī sporta veida aizsācēji to nosaukuši par “Siguldas divcīņu”. Vienas divcīņas ilgums ir aptuveni stunda – pusstunda šaha partijai un pusstunda kroketa spēlei. Gan šaha partijā, gan kroketa mačā ir jāizvēlas pareizā spēles taktika un stratēģija, kas būtu visneparocīgākā pretiniekam, lai varētu sasniegt uzvaru.

Pasaulē ir zināmas vairākas divcīņas, kurās ir iesaistīts šahs un kāds cits sporta veids. Teniss un šahs kā kopēja aktivitāte ir izveidota Šveicē, kur pat nodibināta Pasaules Šaha Tenisa asociācija (World Chess Tennis Association). Aktīvākiem sportistiem ir iespēja pacīnīties šahboksā (angl. Chessboxing) pamīšus boksējoties un spēlējot šahu, kamēr kāds no pretiniekiem piesaka matu uz šaha dēlīša vai nokautē savu pretinieku boksa ringā.

Visās šajās spēlēs ir gājienu princips , ka katrs spēlētājs izdara vienu gājienu un gaida atbildi no pretinieka. Ja salīdzinām šahu ar kroketu, tenisu vai boksu, tad tur ir tāds pat princips.

2023. gada “Siguldas divcīņas” sezona ir nozīmīga arī ar to, ka sportisti cīnās par ceļojošo balvu “Kroketa Šaha Dāma”, kura saglabās savā goda pjedestāla šķautnēs vēsturei šī un turpmāko “Siguldas divcīņas” uzvarētāju vārdus.

9. jūlijā notika “Siguldas divcīņas” 2023. gada 2. posma sacensības, kurās piedalījās seši sportisti no Siguldas, Inčukalna un Rīgas. Uzvarētājas laurus plūca Sandra Harlinska, kas spēja pietiekami labi izspēlēt gan šaha partijas, gan kroketa spēles. Jāatzīmē, ka šaha spēlēs nepārspēts palika 3. vietas ieguvējs Ivars Jēkabsons, bet kroketa spēlēs labākais bija 2. vietas ieguvējs Viktors Harlinskis.

Informāciju sagatavoja:

Kroketa kluba “SIG-LIG”  pārstāve

Sandra Harlinska

Foto: Viktors Harlinskis


© www.sigulda.lv


Pasākumi