×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-07-14
Šonedēļ Siguldas novadā: Pils paviljona piektās sezonas atklāšana; Apkaimes svētki un Muzikālās brokastis

Siguldas novads pēc Dziesmu un deju svētkiem nu jau ielēcis atpakaļ pasākumu virpulī, kas novada iedzīvotājus un viesus priecē visdažādākajās aktivitātēs visas nedēļas nogales garumā!

Piektdien, 14. jūlijā, ar grupas “Very Cool People” un dziedātājas Paulas Saijas skanīgajām balsīm tiks atklāta Pils paviljona piektā koncertsezona, sestdien pulcēsimies Apkaimes svētkos Peltēs, savukārt svētdien dienu iesāksim ar Muzikālajām brokastīm un vēlāk pulcēsimies Turaidas muzejrezervātā, kur pēc aktīvi pavadītas Siena dienas vakarā varēsim gremdēties grupas “Rāmi Riti” mūzikas skaņās. Šie un citi kultūras un sporta pasākumi gaida tevi šajā nedēļas nogalē Siguldas novadā!

Piektdien, 14. jūlijā

Plkst. 19.00 Depo sporta laukumā Siguldā tiks aizvadīta FK "Sigulda" – "Ogre United-2" Dali Dali 3. līgas spēle, Ziemeļu zonas Rietumu grupa, 9. kārta.

No plkst. 20.00 Siguldas pils kvartālā ikviens aicināts uz Pils Paviljona piektās sezonas atklāšanu, kurā šīs vasaras muzikālo stilu varēs iegūt grupas “Very Cool People” un dziedātājas Paulas Saijas vakara koncertā. Ieeja - 7.00 eiro, Siguldas ID karšu īpašniekiem, iegādājoties biļeti iepriekšpārdošanā, atlaide 20%, daudzbērnu ģimenēm 40% . Pirmskolas vecuma bērniem ieeja brīva. Pasākuma dienā biļetes cena - 7.00 eiro. Biļetes pieejamas visās "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās un tiešsaistē.

Sestdien, 15. jūlijā

Plkst. 09.00 pie Siguldas 1. pamatskolas tiks izspēlēts Siguldas 3:3 florbola turnīra 1.posms. Plašāka informācija pieejama šeit.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies peldēšanas nodarbības cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Iepriekš jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 26879835.

No plkst. 11.00 līdz 15.00 pie Siguldas pagasta Kultūras nama un tā apkārtnē norisināsies ZPS Apkaimes svētki. Lai veicinātu kopienas saliedētību, jau trešo gadu Peltēs notiks dažādas muzikālas, radošas, izzinošas un sportiskas aktivitātes. Plašāka informācija un pasākumu programma pieejama šeit.

Plkst. 13.00 Depo sporta laukumā Siguldā  notiks Sieviešu futbola 1. līgas spēle FK "Sigulda" pret FB "Gulbene/ZAFC".

Plkst. 14.00 Ziemeļu kapsētā notiks kapusvētki ar katoļu svētbrīdi.

Svētdien, 16. jūlijā

Plkst. 11.00 Siguldas pils kvartālā norisināsies šīs sezonas otrās Muzikālās brokastis, kurās būs baudāma vasarīga pasaules kamermūzikas atspirdzinājumu izlase koncertā “Deja un sadziedāšanās”. Koncertā piedalīsies Sofija Kirsanova (Latvija/Austrālija) (vijole), Ilze Kirsanova (vijole), Agnese Egliņa (klavieres) un XV Starptautisko latviešu jauno mūziķu meistarkursu dalībnieku kameransambļi. Ieeja bez maksas.

Plkst. 13.00 Turaidas muzejrezervāta notiks brīvdabas pasākums “Siena diena Turaidā”. Siena diena ar daudzveidīgajām aktivitātēm būs aizraujoša gan bērniem, gan pieaugušajiem, jaunajiem un arī pieredzes bagātajiem pļavu saimniekiem. Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta Latviešu folkloras krātuves pētnieks un stāstnieks Dr. philol. Guntis Pakalns vadīs sarunas par siena pļavu nozīmi folklorā un mūsdienu cilvēku atmiņās.

Plkst. 14.00 ar luterāņu svētbrīdis Ziemeļu kapsētā norisināsies kapusvētki.

Plkst. 18.00 Turaidas muzejrezervātā, Dainu kalnā izskanēs grupas “Rāmi Riti” jaunākā studijas albuma “Zin Dieviņis, zin Laimiņa” prezentācijas koncerts. Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās, kā arī tiešsaistē.

Izstādes

No 5. jūnija līdz 5. augustam Siguldas Mākslu skolas Mākslas nodaļas absolventu Diplomdarbu izstāde Siguldas Mākslu skolā “Baltais flīģelis”.

No 10. jūnija līdz 6. augustam Gleznotāja Anda Gūtmaņa personālizstāde “Piekraste” Inčukalna Tautas namā.

No 16. jūnija līdz 30. jūlijam Roberta Kulpes privātkolekcijas izstāde “Ieskats Dziesmu svētku vēsturē” Siguldas novada bibliotēkā.

No 18. jūnijs līdz 16. jūlijam Izstāde “Pārtrauktais lidojums”, Ralfa Vuļa retrospekcija kultūras centrā “Siguldas devons”.

No 22. jūnija līdz 29. jūlijam Izstāde “Mur, mur, kaķi! Mur, nauda!” Siguldas novada bibliotēkā.

No 3. jūlija līdz 31. jūlijam Literārās izstāde “Mans ārprāts mani nes. Dramaturgam, režisoram Hermanim Paukšam – 70”; “Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivāla grāmatu kolekcija” Inčukalna bibliotēkā.

No 3. jūlija līdz 31. jūlijam Novadpētniecības izstāde “Siguldas pagasta Kultūras nams laiku griežos” Siguldas pagasta bibliotēkā.

No 4. jūlija līdz 14. septembrim “Siguldas bērnu un jauniešu Literatūras festivāls” grāmatu kolekcijas izstāde Siguldas novada bibliotēkā.

4. jūlija līdz 15. jūlijam Literārā izstāde bērniem un jauniešiem “Es mīlu zirgus!” Siguldas novada bibliotēkā.

No 6. jūlija līdz 31. jūlijam Literārās izstādes “Te laiki un likteņi kūleņo. Rakstniekam Aivaram Kļavim – 70”; Literārā izstāde bērniem un jauniešiem “Jūras svētki”; “Ceļojums vasarā”; “29. jūlijs – Starptautiskā tīģera diena” Siguldas novada bibliotēkā.

6. jūlija līdz 31. jūlijam Vijas Vāveres foto izstāde “Vasaras audekls”; tematiskā izstāde “Šahs Latvijā” Allažu bibliotēkā.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi