×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-07-14
Sākusies reģistrācija Latvijas Kausa posmam “Siguldas Kauss WRE Ratnieki”

Visi aktīvās atpūtas piekritēji 12. un 13. augustā ir aicināti uz Ratniekiem, kur lieliskajā Vildogas upes ielejā notiks 2023. gada Latvijas Kausa posms orientēšanās sportā – “Siguldas Kauss 2023 WRE Ratnieki”.

“Siguldas Kausa 2023” 2. dienā dalībnieki dosies garajā distancē, kas vienlaikus ir Pasaules Ranga sacensības (IOF WRE – International Orienteering Federation - World Ranking Event). Tas dod iespēju W21E un M21E grupu skrējējiem iegūt punktus IOF pasaules rangā. Sagaidāms, ka sacensībās piedalīsies dažādu valstu pārstāvji, tādejādi jau vairākus gadus pēc kārtas nodrošinot starptautisku sacensību statusu “Siguldas Kausam”.

Distances plānotas vairāk kā trīsdesmit dažādās grupās, tādejādi pieejamas gan iesācējiem gan pieredzējušiem skrējējiem. Arī tie, kuri nekad nav startējuši orientēšanās sacensībās, var pieteikties un piedalīties kopā ar saviem bērniem vai individuāli iesācēju grupās.

Dalībniekiem piedāvāsim divu dienu formāta sacensības: pirmajā dienā – vidējā distance, otrajā dienā – garā distance. Siguldiešiem paredzētas speciālas atlaides: Siguldas Sporta Skolas (jebkura sekcija) bērni startē bez maksas un visiem Siguldas novada iedzīvotāju identifikācijas karšu īpašniekiem 20% atlaide no dalības maksas.

Šogad aicinām dalībniekus atgriezties Gaujas ielejas un pieteku gravās. Vildogas upes ieleja ir daudzpusīga ar daudzām gravām, strautiem, stāvām un ne tik stāvām nogāzēm. Dažviet upe iegrauzusies apkārtējās pļavās un mežos līdz pat sešdesmit metru dziļumā, izveidojot vienu no dziļākajām gravām Latvijā. Skriešanas ātrums no ļoti laba līdz ļoti lēnam. Šajā apvidū notikušas vairākas lielas sacensības, tajā skaitā Baltijas orientēšanās čempionāts, “Siguldas Rudens” un vairāki lokāli pasākumi. Arī 2018. gada Pasaules čempionāta trenniņdistancēm vairāku valstu izlases izmantoja šo Ratnieku apvidu. Sacensību centrs šogad atradīsies Ratniekos – 12 kilometru jeb 15 minūšu brauciena attālumā no Siguldas.

Sacensību organizatori atklāj, ka ir uzzīmējuši pilnīgi jaunu karti visā sacensību rajonā un ir pārliecināti, ka dalībniekiem patiks. Kartogrāfs šogad ir Jānis Eņģelītis, kurš bija autors arī pagājušā “Siguldas Kausa” gada dienu daļas kartei (Līgatnes upes kreisais krasts) un arī Latvijas čempionāta LONG kartei 2021. gadā.

Sacensību dalībnieki laipni aicināti pavadīt skaistu nedēļas nogali Siguldā, baudīt tās kultūras dzīvi un dabas skaistumu. Vairāk par Siguldā notiekošo kopumā un sacensību nedēļas nogalē var uzzināt šeit: https://tourism.sigulda.lv/en/ un http://sigulda.lv/. 

Aicinām uzkavēties ilgāk Siguldā pēc vai pirms sacensību nedēļas nogales, jo apkārtnē tiek rīkotas arī iknedēļas orientēšanās sacensības (http://siguldastakas.lv/kompass2023/), kuras varat apmeklēt kā daļu no savas vasaras brīvdienām Siguldā!


© www.sigulda.lv


Pasākumi