×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 12. maijs
Šodien sveicam: Valija, Ināra, Ina, Inārs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-07-17
Biedrība “Cerību spārni” piedalās dārzkopības programmā

Biedrība “Cerību spārni” jau kopš 2017. gada piedalās Borisa un Ināras Teterevu fonda programmā uzņēmīgajiem un rosīgajiem “Pats savam SAIMES GALDAM”, kur biedrības pārziņā nodotajā lauku īpašumā “Kārklos”, Siguldas novadā kopīgā dārza iekopšanā un apsaimniekošanā iesaistījušies cilvēki ar invaliditāti.

Šogad projektā iesaistījušies 30 cilvēki ar invaliditāti no Siguldas novada, kas saņem biedrības “Cerību spārni” sniegtos sociālos pakalpojumus no 17 mājsaimniecībām. Tajā skaitā viena mājsaimniecība ir biedrības “Cerību spārni” grupu māja, kurā dzīvo 14 pilngadīgas personas. Kopumā projekta ietvaros atbalstu saņems vismaz 60 personas.

Ar dārza vadītāja atbalstu projekta dalībnieki, katrs pēc savām spējām un varēšanas, iesaistās kādos dārza darbos – čakli veic augsnes sagatavošanu, sēšanu, stādīšanu, ravēšanu, augu mēslošanu, augu iepazīšanu, kā arī rūpējas par iesēto ražu to laistot. Šī gada sausums prasa īpašas rūpes par dārzu.

Dārzā viss izaudzētais tiek sagatavots ziemai pašpatēriņam biedrības sociālo pakalpojumu grupu mājas un dienas centra kuplajam saimes galdam.

Biedrības “Cerību spārni” pārstāvji 12. jūlijā piedalījās Borisa un Ināras Teterevu fonda programmas uzņēmīgajiem un rosīgajiem “Pats savam SAIMES GALDAM” pasākumā Latvijas Dārzkopības institūtā, Dobelē, kur notika programmas dalībnieku lielākā sapulcēšanās kopš programmas dibināšanas 2017. gadā. Pasākumā gūtās jaunās zināšanas un speciālistu sniegtie padomi ļaus ražīgi saimniekot un sagādāt pašu audzētu pārtiku.

 


© www.sigulda.lv


Pasākumi