×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-07-17
Bronzas medaļa Pasaules čempionātā skrituļslalomā

No 6. līdz 9. jūlijam Spānijā, Barselonā norisinājās Pasaules čempionāts skrituļslalomā, uz kuru devās arī trīs Siguldas Sporta skolas audzēknes – Frīda Saļņikova, Elza Saļņikova un Annija Biezā. Pasaules čempionātā sudraba medaļu izcīnīja Latvijas komanda, bet bronza – F. Saļņikovai.

“Sacensības iesākām ļoti pārliecinoši. 6. jūlijā, startējot milzu slaloma disciplīnā junioru grupā, Frīdai Saļņikovai izdevās izcīnīt bronzas godalgu, piekāpjoties tikai Itālijas un Spānijas sportistēm. Pavisam nedaudz, lai ielauztos top 3 pietrūka māsai, Elzai Saļņikovai, kura ierindojās 4. vietā. Annijai Biezajai jau pirmajā braucienā piedzīvots kritiens. Šajā pašā dienā notika pirmās komandu sacensības milzu slaloma disciplīnā un Latvijai sudrabs! Latvijas komandā kopā ar Frīdu Saļņikovu, Elzu Saļņikovu startēja arī Georgs Šmalcs un Dāvis Zvejnieks. Visiem četriem izdevās izcili braucieni un piekāpāmies tikai Spānijas komandai,” informē trenere Madara Meldere.

7. jūlijā sacensības turpinājās divās disciplīnās – kombinācijā un komandu slalomā. Kombināciju Siguldas Sporta skolas audzēknes iesāka veiksmīgi un pēc pirmā brauciena F. Saļņikova dalītā trešajā pozīcijā un turpat nedaudz aiz māsas arī E. Saļņikova, bet otrajā braucienā F. Saļņikovas galvenā konkurente, Vācijas sportiste, izrādījās pārāka un kopsummā sporta skolas audzēknei izcīnīta 4. vieta, E. Saļņikovai 5. vieta un arī A. Biezā veica ļoti labus braucienus un izcīnīja 10. vietu. Arī šajā reizē paralēlā slaloma sacensībās komandām uz starta stājās Latvijas komandas sportisti, kas ierindojās 7. vietā.

8. jūlijā sacensības individuālajā slalomā, kur visaugstāk izdevās tikt E. Saļņikovai, divu braucienu kopsummā ierindojoties 4. vietā, F. Saļņikovai un A. Biezajai piedzīvoti neveiksmīgi kritieni.

Sacensību noslēgumā, 9. Jūlijā, dalībnieki uz starta stājās paralēlā slaloma disciplīnā, kur pirms sacensībām jāveic viens kvalifikācijas brauciens, lai startētu izslēgšanas braucienos, jau startējot diviem dalībniekiem reizē. Pēc kvalifikācijas no Siguldas Sporta skolas audzēknēm labākais rezultāts E. Saļņikovai, kura uzrādīja piekto labāko laiku.

“Esam priecīgi par sasniegtajiem rezultātiem. Visas trīs mūsu sportistes tik augsta mēroga sacensībās startēja pirmo reizi. Annija kā jaunākā sacensību dalībniece. Trase bija ļoti sarežģīta, ātra. Noteikti visātrākā visā Pasaules Kausu sacensību apritē. Vēlam veiksmi nākamajos startos! Mēneša izskaņā, 29. un 30. jūlijā Ikšķilē notiks Pasaules Kausa posms. Paldies Siguldas novada pašvaldībai par atbalstu skrituļslaloma attīstībai Siguldā. Paldies Siguldas Sporta skolai par treniņu vietas (Lorupes gravā) atļaujas saņemšanu, lai sporta skolas un SK “Pantera” kalnu slēpošanas nodaļas audzēkņi varētu labāk sagatavoties jaunajai slēpošanas sezonai, kā arī startētu dažāda mēroga skrituļslaloma sacensībās tepat Latvijā un Eiropā,” pateicas trenere M. Meldere.

Foto: Sandra Meldere

 


© www.sigulda.lv


Pasākumi