×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-07-19
Siguldā izvietots pirmais publiski pieejamais mazās elektrotehnikas šķirošanas konteiners

Lai veicinātu iespējas Siguldas iedzīvotājiem ērtā un videi draudzīgā veidā atbrīvoties no nolietotās un vairs nevajadzīgās elektronikas, vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu pie tirdzniecības centra "Raibais suns" Siguldā nodrošinās speciālu konteineru mazās elektrotehnikas šķirošanai.

Specializētajā elektronikas nodošanas konteinerā bez maksas var nodot sadzīves mazo tehniku, piemēram, mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, fēnus, virtuves kombainus un citas ierīces, kā arī kopā ar elektroniku var nodot uzkrātās baterijas un akumulatorus.

Iedzīvotāji aicināti ievērot, ka šķirošanas konteinerā var ievietot tikai elektropreces, akumulatorus un baterijas. Ja elektroiekārtu izmērs nav atbilstošs ievietošanai specializētajā konteinerā, to nedrīkst atstāt novietotu blakus konteineram. Liela izmēra tehniku iedzīvotāji aicināti nogādāt uz atkritumu šķirošanas laukumu “Zemdegas”, kur patstāvīgi to var nodot bezmaksas laukuma darba laikā.

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” informē, ka Siguldā bezmaksas savākšana no mājsaimniecībām un uzņēmumiem (sākot no 40 kg) tiek nodrošināta arī vienu reizi mēnesī. Pakalpojums pieejams klientiem, kuri atrodas uzņēmuma atkritumu apsaimniekošanas zonā Siguldas novadā. To var pieteikt, zvanot pa tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.

Atgādinām, ka visa veida nolietotās un nederīgās sadzīves un elektroiekārtas tiek klasificētas kā videi kaitīgie atkritumi, jo tās var saturēt videi un cilvēkam bīstamas vielas. Ja baterijas vai elektroiekārtas netiek nodotas otrreizējai pārstrādei, tās, nokļūstot apkārtējā vidē, var radīt toksisku piesārņojumu, kas kaitē gan dabai, gan cilvēku veselībai. Elektroiekārtas un baterijas satur virkni bīstamu ķīmisku vielu, piemēram, svinu, kadmiju, alvu, dzīvsudrabu.


© www.sigulda.lv


Pasākumi