×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 12. maijs
Šodien sveicam: Valija, Ināra, Ina, Inārs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-07-24
Aicina piedalīties dabas izzināšanai veltītā pārgājienā

Lai tuvāk iepazītu dabas nozīmi mūsu ikdienas dzīvē, biedrības “Baltijas Krasti’’ un nodibinājuma “Eko Forums’’ vides eksperti 9. augustā plkst. 18.00 aicina uz vakara pārgājienu, kas dalībniekus izvedīs cauri vairākām retām un īpašām Siguldas vietām 6 km maršrutā no Gūtmaņa alas un atpakaļ pa Vikmestes upes takām.

Pārgājiena dalībnieki tiks aicināti pastaigas laikā piedalīties nelielos uzdevumos, kas padziļinās izpratni par Siguldas dabas vērtībām un to, kā mūsu izvēles ietekmē dabas spējas par mums parūpēties.

Par pamatu pārgājiena diskusijām tiks ņemta ekosistēmu pakalpojumu pieeja: Dabiskās ekosistēmas sniedz neskaitāmus pakalpojumus, kas nodrošina cilvēku eksistenci un padara iespējamu cilvēku civilizāciju.  Iespējams, mēs šobrīd nemaksājam tieši par šiem ekosistēmu pakalpojumiem, taču mēs ievērojami maksājam par to zaudējumiem, (piemēram, notekūdeņu attīrīšanas iekārtu būvniecība un ekspluatācija, slimību izplatība, augsnes auglības zudumi un citi). Ikdienas lēmumi, ko pieņem gan sabiedrība, gan teritoriju attīstības plānotāji, tiešā veidā ietekmē šo pakalpojumu apjomu un kvalitāti.’’

Pārgājiena dalībnieki aicināti nodrošināties ar dzeramo ūdeni, apģērbties laikapstākļiem piemēroti un uzvilkt mitrumizturīgus apavus.

Dalība pārgājienā ir bezmaksas, taču dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti pieteikties, aizpildot veidlapy tiešsaistē vai noskenējot QR kodu:

Jautājumu gadījumā var sazināties arprojekta Cik maksā daba?’’ komunikācijas speciālisti Aneti Narušku, rakstot uz e-pasta adresi anete.naruska@baltijaskrasti.lv.

Pārgājiens tiek organizēts kā daļa no projekta Nr. 1-08/87/2022 Cik maksā daba?’’. Projekts tiek finansēts no Latvijas vides aizsardzības fonda līdzekļiem, projekta vadlīnijas “Atbildīgs dzīvesveids” aktivitātes “Videi draudzīga dzīvesveida izglītojošu pasākumu īstenošana” ietvaros.

Vairāk par projektu Cik maksā daba?’’.

 


© www.sigulda.lv


Pasākumi