×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 16. maijs
Šodien sveicam: Edvīns, Edijs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-07-27
Daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašniekiem pieejams aizdevums dalītā īpašuma izbeigšanai

AS “Attīstības finanšu institūcija “Altum”” (“Altum”) sākuši piedāvāt aizdevumu daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašniekiem noteiktās atsavināmās zemes izpirkšanai jeb atsavināšanas cenas samaksai.

Aizdevuma mērķis ir veicināt finansējuma pieejamību tiem daudzdzīvokļu ēku īpašniekiem (dzīvokļu īpašniekiem), kuri vēlas izmantot Piespiedu dalītā īpašuma privatizētajās mājās izbeigšanas likumā nostiprināto mehānismu, lai izbeigtu piespiedu dalīto īpašumu ar zemes īpašnieku vai īpašniekiem, bet kuriem nav pieejami savi finanšu līdzekļi atsavināšanas cenas daļas samaksai.

Finansējums tiks piešķirts jau esošās “Altum” atbalsta programmas daudzdzīvokļu māju remontiem un apkārtējās teritorijas labiekārtošanas darbiem ietvaros. Tas palīdzēs iedzīvotājiem risināt situāciju, kas bijusi aktuāla jau vairākus gadus, tādējādi izbeidzot piespiedu dalīto īpašumu ar zemes īpašnieku. Turpmāk dzīvokļu īpašnieki iegūs zemes atsavināšanas tiesības un varēs izpirkt zemi zem viņiem piederošas ēkas.

Aizdevumi dalītā īpašuma izbeigšanai tiks piešķirti, sākot no 10 tūkstošiem eiro ar atmaksas termiņu līdz 20 gadiem. Aizdevuma procentu likme ir fiksēta 5,9 % gadā vai mainīga – 1,82 %, un Valsts kases aizdevuma valsts kapitālsabiedrībām mainīgā likme, kuru nosaka, piešķirot aizdevumu un procentu likmes mainīgā daļas – sešu mēnešu EIROBOR.

Lai informētu iedzīvotājus par piespiedu dalītā īpašuma izbeigšanas procesu, dzīvokļu īpašnieku lēmumu pieņemšanas nosacījumiem, kā arī “Altum” aizdevuma nosacījumiem, 23. augustā notiks informatīvs seminārs. Institūcija aicina sekot aktuālajai informācijai “Altum” tīmekļa vietnē.

Detalizēti ar programmas nosacījumiem var iepazīties arī Ministru kabineta 2021. gada 6. jūlija noteikumos Nr. 481 “Atbalsta programmas nosacījumi būvdarbiem daudzdzīvokļu mājās, to teritoriju labiekārtošanai un daudzdzīvokļu mājām noteikto atsavināmo zemju izpirkšanai”.

Ar infografiku par dalītā īpašuma izbeigšanas procesu daudzdzīvokļu mājās var iepazīties Tieslietu ministrijas tīmekļa vietnē.

“Attīstības finanšu institūcija “Altum”” ir Latvijas valstij piederoša kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas. 

 

Informāciju sagatavoja:
“ALTUM” sabiedrisko attiecību speciāliste
Sandra Eglīte


© www.sigulda.lv


Pasākumi