×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 12. maijs
Šodien sveicam: Valija, Ināra, Ina, Inārs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-07-27
Inčukalna bibliotēkā aizritējis jau otrais lasīšanas veicināšanas pasākums

Inčukalna bibliotēka jau otro gadu pulcēja ģimenes, atklājot lasīšanas veicināšanas programmu “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2023”.

Pasākuma laikā varēja iepazīties ar “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2023” grāmatu kolekciju, kurā iekļautas 24 grāmatas: astoņi latviešu autoru darbi, piecpadsmit tulkojumi un viens folkloras krājums. Šogad žūrijas vērtēšanai iekļauto grāmatu klāsts ir bagāts ar mūsdienām aktuālo tematiku, kas ļauj ielūkoties pagātnē un ir ar aizraujošu, pasakainu fantāzijas lidojumu. Lasītājiem tiek piedāvāta dzeja, komiksi, skaitāmpanti, romāni un stāsti, kurus grūti nolikt malā, kā arī brīnišķīgas ilustrācijas. Lieli un mazi lasītāji jauno grāmatu kolekciju var vērtēt visu gadu un par viņuprāt labāko grāmatu dot savu atsauksmi, lai nākošā gada marta mēnesī Lielajos lasīšanas svētkos varētu paziņot balsojuma rezultātus.

Svētkos tika uzsākta arī vietējā iniciatīva – Superlasīšanas akcija Inčukalna bibliotēkā. Pasākumā viesojās Supermens, kurš caur dažādām aktivitātēm – spēlēm, spēka un veiklības vingrinājumiem, mācīja, kā iegūt superlasītāja spējas. Kopā tika atrasta dārgumu lāde pilna ar skaitāmpantiem, kurus nolasot, varēja tikt pie smiekliem un krāsaina garduma. Dalībnieki varēja izvēlēties sev kādu no Inčukalna bibliotēkas sagatavotajām grāmatu krājkasītēm, lai tajās līdz gada beigām krātu īpašas monētas par katru izlasītu grāmatu un superlasīšanas akcijas noslēgumā decembrī tās iemainītu pret konfektēm. Ikviens varēja iegūt pārliecību, ka ir visgudrākais, stiprākais un labākais un grāmatas lasīt ir vislielākā balva.

Lasīšana ir ļoti svarīga bērnu attīstībai: uzlabojot lasīšanas prasmes, viņi daudz vieglāk iegūst un pilnveido visas pārējās prasmes. Lasīšanas procesā aktivizējas vairākas funkcijas: vizuālā un audiālā uztvere, runa, kā arī uzlabojas spēja ilgstoši koncentrēt uzmanību. Informācijas lasīšana atšķirībā no skatīšanās vai klausīšanās nodrošina smadzenēm vairāk laika, lai apstātos, apstrādātu datus un izveidotu vizuālo veidolu. Mācību procesā bērniem tas palīdz risināt, piemēram, teksta uzdevumus matemātikā, jo labi darbojas iztēle. Pieaugušajiem šīs garīgās aktivitātes palīdz uzturēt atmiņu un prāta spējas labā formā.

Atceries, ka tuvākā bibliotēka ir vieta, kur Tevi gaida jaunākās izdotās grāmatas, burtiski jau dažas nedēļas pēc to izdošanas, bet tie, kuriem patīk lasīt savā viedierīcē, var saņemt piekļuvi E-grāmatu bibliotēkai.


© www.sigulda.lv


Pasākumi