×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 12. maijs
Šodien sveicam: Valija, Ināra, Ina, Inārs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-07-27
Turpinās kapusvētki Siguldas novada kapsētās

Jūlijā Siguldas novadā kapusvētki notikuši četrās kapsētās. Mirušo atcerei veltītie piemiņas pasākumi jeb kapusvētki turpināsies arī augustā un septembrī.

Sakopjot mirušo tuvinieku atdusas vietu, aicinām iedzīvotājus novākt kritušās lapas, zarus un gružus vai veikt citus nepieciešamos labiekārtošanas darbus. Savāktos atkritumus lūgums nogādāt attiecīgos konteineros vai izbērt komposta kaudzēs, kas pieejamas katras kapsētas teritorijā.

Kapusvētki Siguldas novadā:

 

  • Lēdurgas kapsētā luterāņu svētbrīdis notiks 29. jūlijā plkst. 14.00;
  • Siguldas kapsētā ekumēniskie kapusvētki notiks 5. augustā plkst. 12.00;
  • Mālpils kapsētā luterāņu svētbrīdis notiks 6. augustā plkst. 11.00;
  • Torņakalna kapsētā luterāņu svētbrīdis notiks 6. augustā plkst. 12.00;
  • Rūķīšu kapsētā luterāņu svētbrīdis notiks 6. augustā plkst. 13.00;
  • Inčukalna Jaunajā kapsētā ekumēniskie kapusvētki notiks 12. augustā plkst. 13.00;
  • Inčukalna Vecajā kapsētā ekumēniskie kapusvētki notiks 12. augustā plkst. 15.00;
  • Allažu pagasta kapsētā 26. augustā plkst. 12.00 notiks katoļu svētbrīdis, 27. augustā plkst. 14.00 – luterāņu svētbrīdis;
  • Mores pagasta kapsētā katoļu svētbrīdis notiks 2. septembrī plkst. 12.00.

Atgādinām, ka, kapusvētku laikā nodarbojoties ar ziedu, sveču, vāžu un citu lietu tirdzniecību, ir nepieciešama Siguldas novada pašvaldības izsniegta atļauja. Pieteikumu ielu tirdzniecībai tirgotāji aicināti aizpildīt savlaicīgi pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv.  

Informācija par tirdzniecības nodevu samaksu pieejama saistošajos noteikumos Nr. 24 “Par nodevām par tirdzniecību publiskās vietās Siguldas novadā”. Pēc atļaujas saņemšanas tirgotājiem jau laikus jāsazinās ar konkrētās kapsētas pārzini. Kapsētu pārziņu kontakti pieejami tīmekļa vietnē sigulda.lv, sadaļā “Noderīgi” – “Novada kapsētas”.


© www.sigulda.lv


Pasākumi