×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-07-31
Aicina uz dārza svētkiem un mākslinieku plenēru Skulmju dzimtas mājās

6. augustā Mālpilī, Skulmju dzimtas mājas ekspozīcijā, norisināsies Dārza svētki. Dārza svētku viens no galvenajiem mērķiem ir popularizēt mākslas radīšanas procesu, padarot to pieejamāku skatītājam un dot iespēju māksliniekiem iepazīties ar Mālpils apkārtni, tās dabu, arhitektūru un strādāt vidē, kurā strādāja tādi mūsu novada mākslinieki kā Oto Skulme, Marta Skulme, Džemma Skulme.

Dārza svētku noslēgumā apmeklētājiem būs iespēja baudīt Trio Tresensus un dzejnieka Ilmāra Šlāpina radīto koncertprogrammu “Es nemāku, komatus”. Kopīgi radītā koncertprogramma atspoguļos mūzikas un dzejas harmoniju, jaunākās paaudzes latviešu komponistu oriģinālmūzikas un tekstu mijiedarbi, parādot, cik dažāda, daiļa un emocionāli dziļa ir jauno komponistu un rakstnieku daiļrade. Koklētāja Līga Griķe, saksofonists Aigars Raumanis un sitaminstrumentālists Uģis Upenieks koncertam piemeklējuši daudzveidīgus mūsdienu latviešu kamermūzikas skaņdarbus – Amsterdamas konservatorijas studentes Elizabetes Beātes Rudzinskas kontrastiem pilnais darbs “Atmošanās”, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenta Renāta Cvečkovska tango Oskara Stroka piemiņai “Souvenir de Dwinsk”, Laura Gata Žarinova sentimentālo noskaņu ciklu “Pieces” un divu talantīgu džeza mūziķu opusus – Ērika Mieža “Inner Voices” un Edgara Cīruļa jaundarbu. Programmā arī Aigara Raumaņa ritmiskais opuss “O Peixe” un Andra Vecumnieka pārpasaulīga miera ieskautais darbs “Šūpuļdziesma”. Dzejnieka Ilmāra Šlāpina interpretācijās teksti no krājumiem “Es nemāku, komatus” un “Never” vīsies, sarunāsies un rotaļāsies ar mūziku. “Es nemāku, komatus” ir publicista Ilmāra Šlāpina otrais dzejas krājums, un tam dots apakšvirsraksts “Dzejoļi grūti audzināmiem bērniem”. Neslēpjoties aiz vieglās valodas, dzejoļi runā par sāpīgo, svarīgo un to, cik grūta ir atklāta saruna starp pieaugušo un bērnu.

Dārza svētku programma:

  • plkst. 16.00 Ekspozīcijas un dārza apskate – iespēja redzēt mākslinieku darbu plenērā;
  • plkst. 17.00 Liliju ziedu izstāde un iespēja parunāties ar Liliju audzētāju un kolekcionāru Jāni Gaigalnieku;
  • plkst. 18.00 Siguldas novada mākslinieku pop up plenēra izstādes atklāšana;
  • plkst. 19.00 Dzejas un mūzikas saspēle “Es nemāku, komatus” – Ilmārs Šlāpins un Trio Tresensus.

Ieejas maksa koncertā ir 10 eiro, arSiguldas novada ID karti – 8 eiro. Biļetes pieejams Mālpils Kultūras centrā pie klientu apkalpošanas speciālista un Biļešu paradīzes kasēs, tostarp tiešsaistē.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi