×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-08-01
Siguldā nākamsezon notiks Eiropas čempionāts bobslejā un skeletonā

Noslēgusies Starptautiskās Bobsleja un Skeletona federācijas (IBSF) sacensību organizatoru sanāksme, kurā nolemts Siguldai piešķirt 2023./2024. gada sezonas Eiropas čempionāta rīkošanas tiesības. Vienlaikus ar Eiropas kausu bobslejā Siguldā pirmo reizi notiks sezonas posms parabobslejā.

Bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” nākamajā sezonā notiks Pasaules kausa sestais posms, kas risināsies no 29. janvāra līdz 4. februārim. Tāpat IBSF sacensību organizatoru sanāksmē tika lemts, ka vienlaicīgi ar Pasaules kausu Siguldā tiks sadalītas arī Eiropas čempionāta medaļas. Eiropas čempionāts Siguldā līdz šim noticis vienu reizi – 2020. gada februārī.

Tāpat sanāksmē lēma, ka 16. un 17. decembrī vienlaicīgi ar Eiropas kausa posmu bobslejā Siguldā norisināsies arī parabobsleja sacensības. Atbildot uz jautājumu, vai parabobslejisti nebaidīsies no Siguldas trases augstās sarežģītības pakāpes, IBSF parabobsleja koordinators Kristaps Kotāns atbildēja, ka šīs disciplīnas atlēti ir apguvuši jau Leiklpesidas trasi ASV un Oberhofas trasi Vācijā, kas savā ziņā atgādina Siguldu, tāpēc parabobslejistu vidū ir augsts pilotēšanas līmenis, Siguldas trase problēmas neradīšot.

Starptautisko sacensību Siguldas posmu ilggadējā direktore Janika Judeika atzīmēja, ka šis lēmums ir nozīmīgs arī priekšdienām: “Ja mēs potenciāli gatavojamies Siguldas trasē uzņemt augstākā ranga sacensības, tad fakts, ka esam rīkojuši un mums ir parabobsleja maču pieredze, noteikti nāks par labu Siguldai.”

Latvijas bobsleja un skeletona federācija atgādina, ka Stokholma plāno atkārtoti kandidēt uz Ziemas olimpisko spēļu rīkošanu. Ja Zviedrijas galvaspilsēta tiks izvēlēta kā 2030. gada olimpisko spēļu mājvieta, tad ledus trašu sporta veidos medaļas varētu tikt sadalītas Siguldas trasē.

Jaunā bobsleja un skeletona sezona sāksies novembra vidū ar posmu Pekinas olimpisko spēļu trasē, pēc tam sekos sacensības Albervilas, Insbrukas, Sanktmoricas un Lillehammeres olimpiskajās trasēs, sestais posms notiks Siguldā, septītais – Vācijā, Altenbergas trasē, bet noslēdzošais, astotais posms vien marta beigās – Leikplesidas trasē ASV. Savukārt Pasaules čempionāts norisināsies Vācijā, Vinterbergas trasē no 19. februāra līdz 3. martam.

 

Informāciju sagatavoja:
Latvijas bobsleja un skeletona federācija


© www.sigulda.lv


Pasākumi