×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-08-01
Novada izglītības iestāžu audzēkņi iesaistās valsts aizsardzības dienestā

Lai sagatavotu Latvijas pilsoņus valsts aizsardzības uzdevumu izpildei, tiek veidots valsts aizsardzības dienests. Pirmajā iesaukumā, kas bija brīvprātīgs, Latvijas pilsoņi vecumā no 18 līdz 27 gadiem varēja pieteikties līdz šā gada 15. maijam. Šobrīd valsts aizsardzības dienestā iesaistījušies vairāk nekā 200 jaunieši, viņu vidū arī vairāki Siguldas novada izglītības iestāžu audzēkņi.

Valsts aizsardzības dienestam brīvprātīgi pieteikušies vairāki novadnieki: Dāvis Dālders, Aksels Vītums, Fēlikss Liepa, Linards Anspoks un Oskars Naglis no Siguldas Valsts ģimnāzijas. Šie puiši šobrīd jau atrodas aktīvā dienestā Ādažu militārajā bāzē. Tāpat valsts aizsardzības dienesta pirmajam iesaukumam pieteikušies Kristers Edgars Rauska un Mārtiņš Lejiņš no Mālpils vidusskolas, kā arī Adrians Beņķis no Krimuldas vidusskolas.

Valsts aizsardzības dienests sniedz iespēju pilsoņiem iegūt zināšanas un sapratni par valsts aizsardzību, uzlabot individuālās rīcībspējas, kā arī piedalīties valsts aizsardzības stiprināšanā.

Valsts aizsardzības dienesta likums nosaka pienākumu dienēt valsts aizsardzības dienestā katram Latvijas pilsonim – vīrietim viena gada laikā pēc 18 gadu vecuma sasniegšanas, vai, ja pilsonis turpina iegūt izglītību pamata vai vidējās izglītības pakāpē – viena gada laikā pēc izglītības iestādes absolvēšanas, bet ne vēlāk kā līdz 24 gadu vecumam. Vienlaikus noteikts, ka valsts aizsardzības dienestam brīvprātīgi var pieteikties arī Latvijas pilsones – sievietes no 18 līdz 27 gadu vecumam. Plašāka informācija skatāma Aizsardzības ministrijas tīmekļa vietnes sadaļā “Valsts aizsardzības dienests”.


© www.sigulda.lv


Pasākumi