×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-08-07
Noskaidroti Siguldas novada radošās rezidences otrā konkursa uzvarētāji

Noslēdzies Siguldas novada radošās rezidences 2023. gada konkurss, kurā pieteikties tika aicināti literāru tekstu autori un ilustratori. Tajā kā labākais izvēlēts rakstnieces Ievas Melgalves un mākslinieka Andreja Brīvuļa pieteikums.

Rezidences laikā autori iecerējuši strādāt pie kopīgi veidota zīna “The Time Flies”/“Laika mušas”. Tā ir abu autoru kopīgi izstrādāta ideja, kas attīstīta grafiskā stāsta žanrā. Fantastiski alegoriskais sižets par laika mušām, kuras atņem cilvēkiem laiku, padziļināti pēta ambivalento “laika paskriešanas” sajūtu, kas ir saistīta gan ar laika notērēšanu un pazaudēšanu, gan, tieši otrādi, ar dziļu laimes un aizrautības pārdzīvojumu, kura rezultātā “laiks lido”.

Rezidentiem būs iespēja divas nedēļas dzīvot un radoši strādāt Siguldā, kā arī saņemt radošo stipendiju 350 eiro apmērā.

Šī gada konkursa ekspertu komisijā piedalījās Siguldas novada Kultūras centra direktore Jolanta Borīte, Siguldas novada Kultūras centra literatūras projektu vadītāja Dace Krecere-Vule un rakstniece Inga Žolude.

Siguldas rezidenču programmas uzmanības centrā ir darbs radošajās komandās. Sadarbībā ar platformu “Latvian Literature” reizi gadā rezidence uzņem tekstu autorus un tulkotājus, savukārt atklātais konkurss pieteikties aicina – tekstu autorus un ilustratorus. Kopš 2021. gada rezidencē viesojušies apvienība “Orbīta”, dzejnieks Krišjānis Zeļģis, rakstnieks Andris Kalnozols, bērnu grāmatu autore Evija Gulbe, ilustratore Linda Lošina, tulkotāji Raiens van Vinkls (Ryan van Winkle) un Emīlija Jarnutovska (Emilia Jarnutowska).

Siguldas novada radošās rezidences konkurss notiek ar Siguldas novada pašvaldības, Vidzemes plānošanas reģiona, Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

 

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada Kultūras centra "Siguldas devons"
sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Ķikute-Tītmane


© www.sigulda.lv


Pasākumi