×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-08-08
2. un 3. septembrī Siguldā notiks vērienīgākie velo svētki Latvijā – “Elektrum” Vienības velobrauciens

3. septembrī Siguldā norisināsies gada lielākais notikums Latvijas riteņbraukšanā – 33. “Elektrum” Vienības brauciens. Visi aktīva dzīves veida cienītāji aicināti piedalīties vērienīgajā velo notikumā, izvēloties kādu četrām distancēm – Tautas, Retro Velo, Sporta šosejas vai MTB. Tikmēr otro gadu pēc kārtas dienu iepriekš – 2. septembrī – notiks bērnu Vienības brauciens.

“Elektrum” Vienības brauciens šogad atzīmē savu 33. gadskārtu. Arī šogad brauciena rīkotāji parūpējušies par grandioziem svētkiem divu dienu garumā, aicinot piedalīties visa vecuma un sportiskās gatavības cilvēkus, kam sirdij tuva kopības sajūta un vēlme kustēties svaigā gaisā.

Velo svētkus otro gadu pēc kārtas ievadīs Vienības bērnu braucieni, piedāvājot jaunākajiem velo braucējiem aizraujošas trases un veicināšanas balvas. Centrālā Vienības brauciena diena būs 3. septembris. Sacensību centrs atradīsies Siguldas Svētku laukumā, kur notiks arī dažādas aktivitātes, tostarp tirdziņš, darbosies sponsoru pilsētiņa un ikviens varēs nofotografēties uz apbalvošanas skatuves, no kuras paveras skats uz vienu no ainaviskākajām vietām Latvijā – Gaujas senieleju.

Velobraucējiem būs piespēja startēt četrās dažādās distancēs, kas katra ir unikāla un piemērota dažādām auditorijām. Kā katru gadu, arī šogad centrālā distance būs Tautas brauciens. Distances garums nedaudz pārsniegs 40 kilometrus, trasei vedot Allažu virzienā, kam sekos ceļš uz Inčukalnu, Sēnīti, Murjāņiem, Raganu, Turaidu un pēc Gaujas kalna pievarēšanas – atgriešanās Siguldā.

Asāku izjūtu cienītājiem lieliska būs MTB distance, kas vedīs pa Gaujas senielejas skaistajām takām, kā arī meža ceļiem, pļavām un platākiem grants vai asfalta seguma ceļiem. Šosejas riteņbraukšanas amatieriem un profesionāļiem lieliski piemērots būs ainaviski skaistais Sporta šosejas brauciens. Tā garums sasniegs 133 kilometrus.

Tie velobraucēji, kuriem par ātrumu daudz būtiskāks ir nesteidzīgs brauciens draugu un domubiedru kompānijās skaistos tērpos un ar ekskluzīviem velosipēdiem, varēs izvēlēties Retro Velo distanci. Tajā šogad būs divas trases – 29 un 45 kilometru garumā. Trases būs ar kontrolpunktiem, kuros braucēji varēs baudīt gardus ēdienus un dzērienus elegantas mūzikas pavadībā.

Pieteikšanās “Elektrum” Vienības braucienam norisinās tīmekļa vietnē www.velo.lv, kur apskatāmas arī distanču kartes un pasākuma plašāks apraksts.

Siguldas novada ID karšu un “3+ Ģimenes karšu” īpašniekiem dalības maksai tiek piemērota 20 % atlaide.

Sacensību norises laikā gaidāmi arī satiksmes ierobežojumi, par tiem iedzīvotāji tiks informēti, aicinām sekot līdzi informācijai.

Pasākums tiek organizēts ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.

 

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs
Toms Markss     

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi