×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-08-10
SIA “ZAAO” iesniedz izmaiņas atkritumu apglabāšanas tarifā

Ņemot vērā kopējo izmaksu pieaugumu un investīcijas, lai nodrošinātu kvalitatīvu atkritumu apsaimniekošanu un to apglabāšanu arī turpmāk, SIA “ZAAO”, kas sniedz pakalpojumus Krimuldas un Lēdurgas pagastā, ir iesniedzis apstiprināšanai sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifa paaugstināšanas projektu, kas spēkā varētu stāties 2024. gada 1. janvārī.

SIA “ZAAO” informē, ka šā gada 7. augustā apstiprināšanai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai ir iesniegtas izmaiņas sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifā (turpmāk tekstā – tarifs). Aprēķinātās izmaiņas paredz, ka tarifs no 2024. gada 1. janvāra varētu būt 133,68 eiro apmērā par tonnu, pieaugot par 44,60 eiro par tonnu, salīdzinājumā ar pašreizējo tarifu 89,08 eiro par tonnu, kas ir spēkā no 2023. gada 1. janvāra.

Iesniegtajā aprēķināta tarifa projektā ir iekļautas visas izmaksas, kas saistītas ar sadzīves atkritumu plūsmas apsaimniekošanu atkritumu poligona “Daibe” teritorijā, tajā skaitā arī dabas resursa nodoklis, kas no 2023. gada 1. janvāra poligonā “Daibe” ir noteikts 95 eiro par tonnu.

No 2019. gada būtiski ir augušas arī kopējās poligona uzturēšanas izmaksas, kā arī poligonā “Daibe” katru gadu tiek investēts infrastruktūras attīstībā un pilnveidē, lai nodrošinātu gan atbilstošu un kvalitatīvu atkritumu apsaimniekošanu, to apglabāšanu, gan virzītos uz Eiropas Savienības noteikto mērķu sasniegšanu, kā, piemēram, samazināt to atkritumu daudzumu, kas tiek apglabāts poligonā. Ņemot vērā, ka lielākā daļu no minētajām izmaksām tiek segtas no SIA “ZAAO” puses, ir pieņemts lēmums par izmaiņām tarifā.

Plānots, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija lēmumu par iesniegto tarifa projektu pieņems likumā noteiktajos termiņos. Priekšlikumus un ieteikumus par tarifa projektu rakstveidā vai elektroniski var iesniegt SIA “ZAAO” (Valmierā, Rīgas ielā 32 (LV-4201); e-pasta adrese: zaao@zaao.lv), kā arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (Rīgā, Ūnijas ielā 45; e-pasta adrese: sprk@sprk.gov.lv) 20 dienu laikā no paziņojuma publicēšanas “Latvijas Vēstnesī”.

SIA “ZAAO” vērš uzmanību, ka, ja tarifa izmaiņas tiks apspirinātas, no 2024. gada 1. janvāra pieaugs maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, ko veido gan sadzīves atkritumu savākšanas izmaksas, gan dabas resursu nodoklis un apglabāšanas tarifs. Par konkrētām maksas izmaiņām klienti, tostarp Krimuldas un Lēdurgas pagasta iedzīvotāji, tiks informēti šā gada decembrī, līdz tam izmaiņas maksā netiek plānotas.

 

Informāciju sagatavoja:
SIA “ZAAO” Sabiedrisko attiecību vadītāja
Inga Kovala-Sēne


© www.sigulda.lv


Pasākumi