×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-08-16
VPDK “Dūka” aicina jaunus dejotājus

Gatavojoties 2023./2024. gada sezonai, Siguldas novada Kultūras centra “Siguldas devons” vidējās paaudzes deju kolektīvs “Dūka” izsludina jaunu dejotāju uzņemšanu.

Jaunā sezona, kas sāksies ar pirmo mēģinājumu 28. augustā plkst. 19.30, “Dūkai” būs īpaša, jo jau novembrī kolektīvs Siguldā plāno organizēt savai jubilejai veltītu koncertu.

“Dūka” savās saliedētajās rindās gaida gan vīriešus, gan sievietes ar iepriekšējām iemaņām tautiskajā dejā, kā arī pārus, lai tiem piedāvātu kvalitatīvu laika pavadīšanas iespēju, kas ikdienas aizņemtībā nereti ir liels izaicinājums. Pievienojoties deju kolektīvam, jaunie dejotāji varēs kļūt par Siguldas kultūras dzīves sastāvdaļu, regulāri piedaloties kā novada rīkotajos pasākumos, tā arī citviet Latvijā, tādā veidā godinot tautas deju un latviskās vērtības.

Vidējās paaudzes deju kolektīvs “Dūka”, kas dibināts 2011. gadā, Siguldas novada vārdu ar savu dejotprasmi līdz šim spodrinājis dažādās Latvijas vietās – Rīgā, Mālpilī, Mārupē, Valmierā, Ogrē, Madonā, Saldū un citur. Deju kolektīvs vairākkārt ir pabijis arī ārpus Latvijas robežām. Kā vienu no neaizmirstamākajiem braucieniem “Dūkas” dejotāji atceras saulaino Maltu, kur iegūti jauni draugi, iepazīta vietējā kultūra un saņemta skatītāju atzinība. Arī dalība Eiropas valstu folkloras festivālā “Eiropiāde” “Dūkai” bija īpaša, jo Somijas pilsētā Turku tā piedalījās kopā ar Laurenču sākumskolas deju kolektīvu, apliecinot, cik kolektīvam ir svarīga tautas folkloras pārmantojamība un tautas tradīciju nodošana nākamajām paaudzēm. Īpaši un emocionāli mirkļi piedzīvoti arī Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos: dalība lielajos svētkos kolektīvam kopš tā dibināšanas brīža ir jau trešā pēc kārtas, turklāt arvien tiek saglabāta kvalitātes latiņa – D grupā iegūta augstākā pakāpe. Šobrīd “Dūka” apvieno vairāk nekā 20 dejotājus no Siguldas un tās apkārtnes, piedāvājot skatītājiem plašu un daudzveidīgu latviešu tautiskās dejas repertuāru.

Vadītāja Ieva Roķe, raksturojot kolektīvu, neslēpj savu gandarījumu un prieku par dalībniekiem, kuri veido Siguldas pilsētas vidējās paaudzes dejotāju saimi:

“Siguldas vidējās paaudzes deju kolektīvā “Dūka” valda enerģija, spēks un mīlestība. Dejotāji ir laimīgi būt kopā un dejot Siguldā. Dalībnieki ir vēl gados jauni – vidējais vecums tikai 42,7 gadi. Vislabākos deju draugus vienmēr atrod deju laukumos. Spēcīgo saimi rada katra “Dūkas” dejotāja individualitāte, enerģija un mīlestība pret deju. Katru reizi tiekoties “Dūkā”, dejotāji kļūst par vienotu veselumu, kas elpo vienā ritmā, jo dejotājiem ir kopīgas vērtības, un deja ir laime šajā mijiedarbībā. Ikvienā dejas solī, kustībā, satvērienā un smaidā viņi mīl deju, mīl Latviju un ir lepni būt latvieši savā zemē.”

Jaunā deju sezona “Dūkā” sāksies jau gada 28. augustā kultūras centrā “Siguldas devons” plkst. 19.30. Kontaktinformācija pieteikumiem: 29467546, ievaroke@gmail.com. “Dūkas” skaistākos mirkļus var aplūkot “Facebook” lapā.

 

Informāciju sagatavoja:
VPDK “Dūka” pārstāvis
Dainis Guks


© www.sigulda.lv


Pasākumi