×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-08-18
Šonedēļ Siguldas novadā: Mores pagasta svētki, sporta sacensības, brīvdabas koncerti un citas norises

Šī nedēļas nogale solās būt īpaši aktīva – gaidāmi dažādu sporta veidu sacensību posmi, gan starptautiski, gan vietēja mēroga. Varēsim visi. Šonedēļ ar plašu programmu svinēsim Mores pagastu svētkus “Satiksimies Morē!”, sportosim daudz un dažādos sportiskajos pasākumos, tai skaitā Lēdurgas pagasta Sporta spēlēs. Starp sportiskām aktivitātēm izbaudīsim kamermūzikas cikla “Tuvāk zvaigznēm” piedāvāto un citus koncertus, kas norisināsies gan brīvdabā, gan kultūrtelpās.

 

 

Piektdien, 18. augustā

Plkst. 10.00 “SIG–LIG” laukumā Siguldā notiks Eiropas čempionāts golfa kroketā jauniešiem U-21 A un B grupu bloka spēles.

Plkst. 15.00 Lēdurgā pie skolas notiks 3x3 sacensības strītbolā 5. posms (U12, U16 un vīriešu grupa).

Plkst. 17.45 Depo sporta laukumā Siguldā notiks trešās līgas futbola spēle vīriešiem.

Plkst. 18.00 Siguldas Jaunās pils salonā notiks Diānas Mežeckas izstādes “Kastaņu lietus” atklāšana, kurā varēs aplūkot mālā veidotus darbus, kuru iedvesmas avots ir dabas forma – kastaņa auglis. Izstādes atklāšanā ieeja – bez maksas. Plašāka informācija.

Plkst. 19.00 “Āra lasītavā” pie Siguldas pagasta Kultūras nama norisināsies muzikāls ceļojums kopā ar dziesminieku un grāmatas “Sākums mūs atrod pats” autoru Kārli Kazāku. Dalība – bez maksas. Plašāka informācija.

Plkst. 19.00 Gaujas Nacionālais parks aicina uz pirmajiem Sienāžu dziesmu svētkiem, kas norisināsies Siguldas Balonu pļavā. Pasākumā būs iespēja izzināt sienāžu un citu taisnspārņu daudzveidību. Plašāka informācija.

Plkst. 20.00 brīvdabas kultūrtelpā “DABĀ” Nurmižos notiks koncertstāsts “Solodziesma vai Mélodie?” kamermūzikas koncertcikls “Tuvāk zvaigznēm”. Koncertu vadīs komponists Edgars Raginskis. Biļetes uz koncertiem vai visa festivāla biļeti var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. ArSiguldas novada ID karti biļetes iepriekšpārdošanā ar 25 % atlaidi. Cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kā arī Ukrainas pilsoņiem biļetes cena – 1 eiro (biļetes, uzrādot attiecīgo dokumentu, būs pieejamas uz vietas pasākuma norises vietā). Ieeja uz vakara koncertiem no plkst. 19.00. Plašāka informācija.

Plkst. 21.00 Mālpils baznīcas dārzā norisināsies kino vakars, kurā tiks rādīta filma “The Bridge” (+12). Lietus gadījumā pasākums notiks baznīcā. Ieeja maksas – ziedojumi. Plašāka informācija.

 

Sestdien, 19. augustā

Plkst. 10.00 “SIG–LIG” laukumā Siguldā notiks Eiropas čempionāts golfa kroketā jauniešiem U-21, kas vienlaikus būs arī “Gandarījuma balvas” izcīņas izslēgšanas spēles.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbības cilvēkiem ar īpašām vajadzībām projekta “Iedzīvotāju fizisko aktivitāšu nodarbību nodrošināšana” ietvaros. Plašāka informācija.

Plkst. 10.00 Siguldas 1. pamatskolā notiks “Siguldas kauss florbolā 2023”, kurā piedalīsies spēlētāju komandas ar 2008. gada dzimušiem un jaunākiem dalībniekiem. Plašāka informācija.

Plkst. 11.00 Lēdurgas Sporta laukumā notiks Lēdurgas Sporta diena, kurā varēs startēt komandu sacensībās (strītbols, pludmales volejbols, florbols) un Lēdurgas Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības rīkotajās individuālajās stafetēs.

Plkst. 11.00 Sunīšu bijušā kantora telpās notiks cikla “Rīts ar literatūrzinātnieku”. Literatūrzinātniece Anita Rožkalne stāstīs par laika posmu latviešu literatūrā pēc padomju karaspēka ienākšanas Latvijā 1940. gada jūnijā. Ja netiec noklausīties klātienē, tad būs iespēja pasākuma video noskatīties kultūras centra “Siguldas devons” Facebook lapā. Plašāka informācija.

Plkst. 11.00 pie Turaidas pamatskolas notiks beisbola turnīrs bērniem “Mūsu mazā beisbola līga”. Sacensībās piedalīsies Siguldas beisbola klubs, kā arī viesi no Latvijas (“Red Bulls Latvia Baseball team”) un Igaunijas “Baseball Club Kiili Panthers”. Plašāka informācija.

Plkst. 11.00 Siguldas Spieķu parkā tiks dots starts “Baltic Chain tour” velobrauciena dalībniekiem. Pirms starta šāviena no plkst. 9.30 notiks komandu prezentācijas un aktivitātes. Vēršam uzmanību: saistībā ar sacensību norisi plānoti satiksmes ierobežojumi. Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 Mores pagasta svētki “Satiksimies Morē!”. Izrādes, lielformāta spēles, radošās darbnīcās, sacensības lauku stilā, cīņa par Mores zolītes čempiona kausu, amatierkolektīvu dziesmu spēle tas jūs sagaidīs visu dienas garumā. Vakars iesāksies ar koncertu “Bize, zemenes un vakars uz ezera” un turpināsies ar zaļļumballi. Ieeja pasākumā – bez maksas. Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 Fischer slēpošanas centrā Siguldā norisināsies komandu sacensības “24H MTB”, kur dalībnieki startēs 24 stundu disciplīnā un sešu stundu  disciplīnā.

Plkst. 15.00 Nurmižu kultūrtelpā “DABĀ” brīvdabas festivāla “Kā nenogurt no tā, ka esi dzīvs” ietvaros notiks āras lasītavas atklāšana, kurā skanēs jauniešu dzeja un mūzika. Plašāka informācija.

Plkst. 16.00 Nurmižu kultūrtelpā “DABĀ” brīvdabas festivāla “Kā nenogurt no tā, ka esi dzīvs” ietvaros notiks pasākums “Dzejas zupa” kopā ar literatūras meistariem Ingu Ābeli, Ivetu Šimkus, Edvīnu Raupu un Jāni Cigli. Plašāka informācija.

Plkst. 20.00 brīvdabas kultūrtelpā “DABĀ” Nurmižos kamermūzikas cikla “TUVĀK ZVAIGZNĒM” ietvaros norisināsies koncertprogramma “Vīzijas” Līvas Dumpes kvinteta sniegumā, kur apvienojas vairāku valsts pārstāvji. Vokāls – Līva Dumpe (Latvija, Nīderlande), flauta – Ketija Ringa-Karahona (Latvija, Nīderlande), elektriskā ģitāra – Massimo Imperatore (Itālija, Nīderlande),  kontrabass – Omers Govrīns (Itālija, Nīderlande), sitaminstrumenti – Iļja Raiskins (Nīderlande). Biļetes uz koncertiem vai visa festivāla biļeti var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs vai tīmekļa vietnē www.bilesuparadize.lv. ArSiguldas novada ID karti biļetes iepriekš pārdošanā iegādājamas ar 25 % atlaidi. Cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kā arī Ukrainas pilsoņiem biļetes cena 1 eiro (biļetes, uzrādot attiecīgo dokumentu, būs pieejamas uz vietas pasākuma norises vietā). Ieeja uz vakara koncertiem no plkst. 19.00. Plašāka informācija.

 

Svētdien, 20. augustā

Plkst. 10.00 Siguldas 1. pamatskolā notiks “Siguldas kauss florbolā 2023”, kurā piedalīsies spēlētāju komandas ar 2007. gada dzimušiem un vecākiem dalībniekiem. Florbola turnīrs tiks aizvadīts jaunā formātā 4:4 ar vārtsargiem. Plašāka informācija.

Plkst. 15.00 Nurmižu kultūrtelpā “DABĀ” brīvdabas festivāla “Kā nenogurt no tā, ka esi dzīvs” ietvaros notiks saruna “Vidzemes lībieši” kopā ar pētniekiem Rasmu Noriņu, Ievu Vītolu, Mārci Kalniņu un Jāni Cigli. Plašāka informācija.

Plkst. 16.00 Nurmižu kultūrtelpā “DABĀ” brīvdabas festivāla “Kā nenogurt no tā, ka esi dzīvs” ietvaros notiks tikšanās ar lībiešu kultūras pārstāvi, mūziķi Julgī Stalti un viņas meitām pasākumā “Lībiešu stīga”. Plašāka informācija.

Plkst. 20.00 brīvdabas kultūrtelpā “DABĀ” Nurmižos kamermūzikas cikla “TUVĀK ZVAIGZNĒM” ietvaros norisināsies koncertprogramma “Kuolm randõ/Trīs krasti” Elīnas Oses, Kristapa Krievkalna un Austra Kalniņa sniegumā. Biļetes uz koncertiem vai visa festivāla biļeti var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs vai tīmekļa vietnē www.bilesuparadize.lv. ArSiguldas novada ID karti biļetes iepriekš pārdošanā iegādājamas ar 25 % atlaidi. Cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kā arī Ukrainas pilsoņiem biļetes cena 1 eiro  (biļetes, uzrādot attiecīgo dokumentu, būs pieejamas uz vietas pasākuma norises vietā). Ieeja uz vakara koncertiem no plkst. 19.00. Plašāka informācija.

 

Izstādes

Allažu bibliotēkā apskatāma tematiskā izstāde “Allasille” un allažnieces Vijas Vāveres foto izstāde “Ieskaties dabā!”.

Inčukalna bibliotēkā iespējams aplūkot literāro izstādi “Ķirurģe un viņas grāmatas. Rakstniecei Liānai Miķelsonei – 70”.

Inčukalna Tautas namā izlikta Vitas Ošas foto izstāde “Mīlestība ir dzīvības avots”.

Koprades laboratorijās (Sigulda, Stacijas laukums) iepazīsties ar Turaidas muzejrezervāta stāstiem.

Kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma siguldieša Daiņa Gudovska izstāde “Nebeidzamās spēles lauks”. Izstādi iespējams apmeklēt kultūras centra “Siguldas devons” darba laikā – darbdienās no plkst. 10.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Siguldas novada bibliotēkā apskatāma sākumskolas skolotājas Antras Mellakaulas gleznu izstāde “Miers, klusums, laime”, kā arī aplūkojama “Siguldas bērnu un jauniešu Literatūras festivāls” grāmatu kolekcijas izstāde.

Siguldas Jaunās pils salonā no 18. augusta būs aplūkojami mālā veidotus darbus, kuru iedvesmas avots ir dabas forma – kastaņa auglis izstādē “Kastaņu lietus”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi