×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-08-23
Centralizēto eksāmenu rezultāti Siguldas novada skolu 9. un 12. klašu skolēniem

Aizvadītajā mācību gadā Siguldas novada vispārējās izglītības iestādēs centralizētos eksāmenus (CE) kārtoja 443 skolēni – 323 devīto klašu skolēni un 120 divpadsmito klašu skolēni, no kuriem Siguldas pilsētas vidusskolā – 41, Krimuldas vidusskolā – 7, Mālpils vidusskolā – 12 un Siguldas Valsts ģimnāzijā – 60 skolēni. Vairāki skolēni attaisnojošu iemeslu dēļ CE nekārtoja – 9. klasēs 30 skolēni, bet 12. klasēs – 4 skolēni. Tāpat kā iepriekšējos mācību gados, skolēnu mācību sasniegumu vērtējums CE tiek izteikts procentuāli. Trīs obligātos centralizētos eksāmenus matemātikā, latviešu valodā un pēc izvēles vienā svešvalodā nokārtojuši gandrīz visi Siguldas novada 9. un 12. klašu skolēni.

Kopumā vispārējās pamatizglītības CE nokārtoja 97,52% Siguldas novada skolu skolēni, bet vispārējās vidējās izglītības CE nokārtoja 97,50% audzēkņi. Jāpiemin, ka 2022./2023. mācību gadā, lai būtu nokārtots CE, bija jāsaņem vismaz 10% (CE slieksnis), bet nākošajā gadā tas būs 15%.

Siguldas novada skolu 9. klašu skolēnu CE rezultāti (angļu valodā, latviešu valodā, matemātikā) liecina, ka skolēnu vidējais rezultāts novadā ir augstāks, nekā valstī kopumā. Piemēram, angļu valodas centralizētajā eksāmenā novada 9. klašu skolēnu vidējais vērtējums ir 76,4% no maksimālā iespējamā vērtējuma, kamēr valstī kopumā vidējais rezultāts – 67%. Augstākais vidējais rezultāts angļu valodas eksāmenā (86,3%) ir Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēniem. Savukārt latviešu valodas eksāmena vidējais rezultāts novadā ir 64,8%, bet valstī – 58%; augstākais rezultāts (75,2%) – Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēniem. Matemātikas CE kopējais rezultāts novadā –51,4%, bet valstī kopumā – 51%. Arī šajā eksāmenā starp novada skolām augstākais vidējais rezultāts ir Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēniem (79,2%).

Siguldas novada skolu 9. klašu skolēni augstāku rezultātu, nekā valstī vidēji uzrādīja:

  • angļu valodā 77% skolēnu;
  • latviešu valodā 72%;
  • matemātikā 50%.

Atbilstoši jaunajam vispārējās vidējās izglītības standartam centralizētos eksāmenus 12. klašu skolēni kārtoja optimālajā mācību satura apguves līmenī vai augstākajā mācību satura apguves līmenī. Lai saņemtu atestātu par vispārējās vidējās izglītības ieguvi, skolēniem vidusskolas posma noslēgumā jānokārto latviešu valodas, matemātikas un svešvalodas eksāmens vismaz optimālajā līmenī un vismaz divi eksāmeni augstākajā līmenī.

Siguldas novadā vidējais vērtējums optimālajā līmenī: angļu valodā 72% (valstī vidējais vērtējums 63%), latviešu valodā 66% (valstī – 54%), matemātikā 48% (valstī – 35%). Augstākais optimālā līmeņa CE rezultāts šajās mācībās bija Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēniem (angļu valodā – 82%, latviešu valodā – 73%, matemātikā – 66%).

Augstākajā mācību satura apguves līmenī Siguldas novadā vidējais vērtējums centralizētajos eksāmenos: angļu valodā 74% (valstī 65%), latviešu valodā un literatūrā 66% (valstī 56%), matemātikā 72% (valstī 60%). Arī šeit augstākais vidējais rezultāts šajos eksāmenos bija Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēniem (angļu valodā – 80%, latviešu valodā un literatūrā – 80%, matemātikā – 73%).

 

Siguldas novada skolu 12. klašu skolēni augstākus rezultātus nekā valstī vidēji uzrādīja:

  • optimālajā mācību satura līmenī angļu valodā 74% (pavisam kopā CE kārtoja 57 novada skolēni ), latviešu valodā un literatūrā 82% no pavisam kopā 77 skolēniem, matemātikā 69% no pavisam kopā 116 skolēniem;
  • augstākajā mācību satura līmenī angļu valodā 76% no kopējā eksāmenu kārtotāju skaita (91), latviešu valodā un literatūrā 71% no pavisam kopā 48 skolēniem, matemātikā 79% no pavisam kopā 28 audzēkņiem.

Augstākus rezultātus, nekā valstī vidēji novada skolēni uzrādīja arī šādos izvēles centralizētajos eksāmenos:

  • bioloģijā – 68% no kopējā skolēnu skaita, kas kārtoja eksāmenu (19),valstī vidēji 46% un vairāk;
  • dizainā un tehnoloģijās – 70% no kopējā skolēnu skaita, kas kārtoja eksāmenu (20),valstī vidēji 60% un vairāk;
  • kultūrā un mākslā – 67% no kopējā skolēnu skaita, kas kārtoja eksāmenu (6),valstī vidēji 46% un vairāk;
  • programmēšanā – 21% no kopējā skolēnu skaita, kas kārtoja eksāmenu (14), valstī vidēji 46% un vairāk;
  • fizikā – 63% no kopējā skolēnu skaita, kas kārtoja eksāmenu (19), valstī vidēji 44% un vairāk;
  • vēsturē CE kārtoja viens skolēns, iegūstot augstāku rezultātu nekā valstī vidēji, kas ir 38% un vairāk.
  • Ķīmijā – 60% no kopējā skolēnu skaita (5), valstī vidēji 50% un vairāk;
  • sociālajās zinātnēs CE kārtoja kopā 6 novada skolēni un visi ieguva augstāku rezultātu, nekā valstī vidēji, kas ir 39% un vairāk.

 

2022./2023. mācību gadā Siguldas novada vispārējās izglītības iestādes absolvēja 466 skolēni, no kuriem 345 saņēma apliecību par vispārējās pamatizglītības ieguvi, savukārt 121 skolēns saņēma atestātu par vispārējās vidējās izglītības ieguvi.


© www.sigulda.lv


Pasākumi