×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 16. maijs
Šodien sveicam: Edvīns, Edijs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-08-25
Pašvaldība aicina līdzdarboties iedzīvotāju padomēs

Lai veidotu ciešāku dialogu un sadarbību ar iedzīvotājiem, Siguldas novadā uzsākts iedzīvotāju padomju veidošanas process. Tas notiks vairākos posmos atbilstoši Pašvaldību likumam un saistošajiem noteikumiem “Siguldas novada pašvaldības iedzīvotāju padomju nolikums”, kas apstiprināti 24. augusta domes sēdē.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa norāda: “Par pamatprincipiem novada iedzīvotāju padomju veidošanā diskutējām vienā no pirmajām šā gada “S!nerģijām”, un noteikumi tika veidoti, balstoties uz šajā diskusijā izteiktajiem priekšlikumiem. Iedzīvotāju interese par šo procesu ir liela, tāpēc esmu pārliecināta, ka iedzīvotāji aktīvi iesaistīsies gan iedzīvotāju padomju veidošanā, gan to darbā.”

Nodrošinot katras administratīvās teritorijas pārstāvniecību, Siguldas novadā tiks izveidotas astoņas padomes – Allažu pagasta, Inčukalna pagasta, Krimuldas pagasta, Lēdurgas pagasta, Mālpils pagasta, Mores pagasta, Siguldas pagasta, kā arī Siguldas pilsētas iedzīvotāju padome. Iedzīvotāju padomēs proporcionāli iedzīvotāju skaitam būs 5–9 locekļi.

No 25. augusta līdz 15. septembrim norisināsies iedzīvotāju padomju kandidātu pieteikumu iesniegšana. Pieteikumu iesniegšana norisināsies gan klātienē pašvaldības klientu apkalpošanas centros, gan elektroniski – autorizējoties pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv (pakalpojums “Iedzīvotāju padomes locekļa kandidāta pieteikums”; tāpat novadnieki pieteikumu (veidlapa .doc formātā) varēs iesūtīt, sūtot uz e-pasta adresi pasts@sigulda.lv un iesniegumu parakstot ar elektronisko parakstu. Kandidātu pieteikumus apkopos un pārbaudīs pašvaldības izpilddirektora izveidota komisija. Jāpiebilst, ka situācijās, kurās kādā padomē būs pieteicies nepietiekams kandidātu skaits, tiks izsludināta atkārtota pieteikšanās.

Balsošana par iedzīvotāju padomes locekļiem norisināsies divas nedēļas, un novadnieki savu viedokli varēs paust gan elektroniski pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, gan klātienē pašvaldības klientu apkalpošanas centros. Jāņem vērā, ka katrs iedzīvotājs varēs balsot tikai vienu reizi un tikai par savas deklarētās dzīvesvietas teritorijas iedzīvotāju padomes kandidātiem. Pēc balsošanas noslēgšanās rezultātus apkopos balsu skaitīšana komisija.

Par iedzīvotāju padomes locekli var būt 16 gadu vecumu sasniedzis Latvijas vai Eiropas Savienības pilsonis, kurš ir reģistrēts Fizisko personu reģistrā. Par padomes locekli nevar būt domes deputāti, pašvaldības izpilddirektors vai izpilddirektora vietnieki. Ir svarīgi, lai padomēs darbotos dažādu jomu, vecuma, interešu pārstāvji, tādēļ pieteikties aicināts ikviens, kurš gatavs līdzdarboties, lai veicinātu novada attīstību dažādās jomās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi