×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-08-28
Daudzbērnu ģimenes aicinātas atjaunot Siguldas novada pašvaldības daudzbērnu ģimeņu statusu

Jau vairāk nekā desmit gadus Siguldas novada pašvaldība sniedz atbalstu daudzbērnu ģimenēm. Siguldas novada daudzbērnu atbalsta programma novadniekiem sniedz vairākus būtiskus atvieglojumus, kurus patlaban izmanto 721 ģimene. Lai varētu saņemt šo atbalstu, atgādinām daudzbērnu ģimenēm, ka nepieciešams atjaunot statusu līdz 31. augustam.

Lai ģimene atjaunotu vai saņemtu statusu, nepieciešams iesniegt pieteikumu pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv vai kādā no pašvaldības klientu apkalpošanas vietām. Pieteikumu var iesniegt persona, uz kuru attiecināms statuss, vai viņa pilnvarotā persona, izņemot bērni.

Atgādinām, ka saistošie noteikumi “Par Siguldas novada pašvaldības daudzbērnu ģimenes statusa noteikšanu un atjaunošanu” paredz, ka statusu “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni” var iegūt:

  • personas, kurai pašai vai kopā ar laulāto vai kuras laulātajam aprūpē ir trīs vai vairāk bērni, to skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni (bērnu skaitā neieskaita bērnus, par kuriem personai ir pārtrauktas vai atņemtas aizgādības tiesības), un šo bērnu un vismaz viena vecāka dzīvesvieta ir deklarēta Siguldas novada teritorijā. Noteikumos noteikto statusu iegūst tas no vecākiem, kurš ar bērniem ir deklarēts Siguldas novadā;
  • personas, kurai pašai vai kopā ar kopdzīves partneri vai kuras kopdzīves partnerim aprūpē ir trīs vai vairāk bērni, to skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni, un ja šo pieaugušo un vismaz trīs bērnu dzīvesvieta ir deklarēta vienā adresē Siguldas novada teritorijā.

Siguldas novada daudzbērnu ģimenes var saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atlaides, atlaides profesionālās izglītības iestādēs un kultūras vai sporta pasākuma apmeklējumiem, kā arī iespēju izmantot sabiedrisko transportu bez maksas un citus atbalsta veidus.Papildu informāciju par pieejamo atbalstu iespējams saņemt, zvanot uz bezmaksas tālruni 80000388, kā arī pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv.


© www.sigulda.lv


Pasākumi