×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-08-28
Novada izglītības iestādēs veikti remonti un labiekārtošanas darbi

Gatavojoties jaunajam mācību gadam, vairākās novada izglītības iestādēs veikti gan labiekārtošanas, gan remontdarbi, lai audzēkņi un darbinieki jauno mācību gadu varētu uzsākt sakārtotākā un arī pieejamākā vidē.

Allažu pamatskolā jūnijā ir veikts kosmētiskais remonts zēnu un meiteņu ģērbtuvēs pie zāles, kā arī sienu krāsojuma atjaunošana otrā stāva mācību kabinetos. Šajos remontdarbos piedalījās arī jaunietis, kurš iesaistījies skolēnu vasaras nodarbinātības programmā. Jūlijā notika optiskā kabeļa ievilkšanas darbi. Augustā turpinās sīko kosmētisko remontdarbu veikšana koplietošanas telpās, mēbeļu labošana mācību klasēs, kā arī ar pašvaldības Īpašumu pārvaldības nodaļas atbalstu plānots veikt santehnikas nomaiņu tualetēs pie zāles un kanalizācijas sistēmas sakārtošanu skolas siltummezglā. Allažu pamatskolas pirmsskolas grupās Birzes ielā 4 ir pabeigti ēkas atjaunošanas darbi un daļēji teritorijas labiekārtošanas darbi. Ir veikts kosmētiskais remonts “Saulīšu” grupā.

Inčukalna pamatskolā visā izglītības iestādē nomainīts apgaismojums ar LED gaismas ķermeņiem. Veikta iestādes energosertifikāta izstrāde, siltummezgla pieslēgšana pie attālinātās uzskaites sistēmas. Notikusi ēkas tehniskā apsekošana. Mācību telpās nodrošināts kosmētiskais remonts, labiekārtotas pirmo klašu, mūzikas un svešvalodas mācību telpas. Inčukalna pamatskolas pirmsskolas grupiņā tika uzlabots rotaļu laukums. Skolas, apkārtnes un pirmsskolas grupas labiekārtošanas darbos čakli strādāja pieci jaunieši, kuri ir iesaistījušies skolēnu vasaras nodarbinātības programmā. Vēl šajā gadā plānots uzstādīt norobežojumus logiem kāpņu telpās 2. un 3. stāvā, kā arī notiks ilgi gaidītā siltummezgla modernizācija.

Inčukalna pirmsskolas izglītības iestādē “Minka” vasaras laikā nomainītas ieejas kāpņu flīzes pret jaunu, neslīdošo pārsegumu. Pirmsskolas izglītības iestādē “Minka” un tās filiālē “Lapsiņa” ir nomainīta sēta. Jau pavasarī tika pārkrāsota āra nojume, tādējādi sniedzot nojumei “otro elpu”, bet augustā uzlikts jauns drošības režģis trepju margām visām trim iestādes kāpņutelpām.

Krimuldas vidusskolā līdz mācību uzsākšanai tiks nomainīti visi vecie dienasgaismas gaismekļi pret jauniem LED iebūvējamiem un virsapmetuma gaismekļiem visās mācību klašu un kabinetu telpās. Nedēļas nogalē tiks veikta logu mazgāšana no ārpuses. Ir nomainīts grīdas segums 64 kvadrātmetru platībā vienā klases telpā un mācību sagataves telpā. Sporta zāles balkonos tiek slīpēts grīdas parkets, 170 kvadrātmetru platībā, kurš pēc tam tiks apstrādāts ar cietā vaska eļļu. Iegādāti regulējama augstuma vienvietīgi mēbeļu komplekti. Klašu telpās un koridoros veikti kosmētiskie remondarbi – pēc nepieciešamības.

Laurenču sākumskolā jūlijā tika veikti remontdarbi iekšējā kanalizācijas sistēmā, kas ietvēra cauruļu nomaiņu virtuves blokā. Lēdurgas pamatskolā veikti nelieli remontdarbi, krāsotas grīdas. Līdz apkures sezonai plānots pabeigt darbus, kas saistīti ar granulu apkures katla uzstādīšanu un centrālās apkures sistēmas ierīkošanu.

Mālpils vidusskolā vasarā veikti dažādi mazie remontdarbi – saremontētas ugunsdrošās durvis, pārkrāsotas gaiteņu sienas, veikta dažādu ierīču tehniskā apkope un daudzi citi sīki remontdarbi.

Mores pamatskolā vienā klasē tika nomainīts grīdas segums. Veikts kosmētiskais remonts klasēs un mēbeļu iegāde.

Pirmsskolas izglītības iestādē “Ezerciems” tiek veikts kosmētiskais remonts administrācijas daļā  – metodiskajā kabinetā, vadītājas kabinetā, vadītājas vietnieces saimnieciskajā daļā kabinetā. Gaitenī un dažās grupās tiek mainīti radiatori.

Pirmsskolas izglītības iestādē “Ieviņa” atsevišķās grupās veikts kosmētiskais remonts – krāsotas sienas, labotas mēbeles. Virtuves blokā veikti ventilācijas uzlabošanas darbi. Ir atdalīta virtuves ventilācija no iestādes ventilācijas sistēmas. Tāpat uzstādīts jauns vingrošanas komplekss bērniem – tilts ar šķērsli. Nomainīti visu grupiņu smilšu kastu virsējie dēļi, kā arī demontēti vecie un nolietotie āra rotaļu rīki.

Pirmsskolas izglītības iestādē “Krimulda” veikts jumta remonts, kā arī plānots veikt fasādes atjaunošanas darbus. Pirmsskolas izglītības iestādē “Pasaciņa” veikti sīkie kosmētiskie remonti.

Pirmsskolas izglītības iestādē “Saulīte” ir veikti nelieli remontdarbi – grupās nokrāsotas sienas, veikts dekoratīvais krāsojums (gleznojums), ar augstspiediena mazgāšanas ierīci nomazgātas grupu nojumes, āra rotaļu atribūti, ar spiedienu no nojumīšu jumtiem notīrītas sūnas, daļēji pārkrāsoti āra rotaļu atribūti. Rūpējoties par bērnu drošību, atjaunotas sētiņas starp grupu laukumiņiem un uzstādītas divas šūpoles. Laukumiņā drošības nolūkos nostiprināts āra atribūts un pārveidots slidkalniņš. Smilšu kastēm atjaunotas bojātās koka daļas. Izgatavotas un uzstādītas astoņas paaugstinātās dārza kastes, kur bērni iesēja dārzeņus. Ar pašvaldības atbalstu salabots jumts un nokrāsotas sienu notecējumu vietas. Plānots atjaunot gaisa apmaiņas (ventilācijas) sistēmas palaišanas mehānismu sporta un muzikālajā zālē.

Allažu Sporta centrā vasaras periodā tika nomainīts ugunsaizsardzības sistēmas panelis, nomainītas izdegušās lampas gaiteņos, ģērbtuvēs un palīgtelpās, kā arī atjaunotas izgaismotās evakuācijas zīmes. Ir uzsākts darbs pie sporta laukuma projekta izstrādes.

Siguldas 1. pamatskolā šogad ieplānoti skolas stadiona skrejceļa bojāto vietu atjaunošanas darbi.

Siguldas Mākslu skolā “Baltais flīģelis” veikts kosmētiskais remonts gaiteņu, klašu un koplietošanas telpās. Skolas sanitārtehniskajos mezglos veikti neatliekami remontdarbi. Tiek aprīkota M klases mācību telpa ar interaktīvo tāfeli, jauniem galdiem un krēsliem. Bibliotēkā iegādātas papildu mēbeles. Skolā strādā jaunieši, kas iesaistījušies pašvaldības skolēnu vasaras nodarbinātības programmā; viņi strādā skolas teritorijas uzkopšanā, gan arī palīdz skolas tehniskajam personālam skolas iekšdarbu remontdarbos. Savukārt koncertzāles “Steinway” flīģeļa uzturēšanai iegādāta telpas klimata kontroles iekārta. Lai palielinātu skolas kapacitāti,

Siguldas pilsētas vidusskolas esošai ēkai, jaunai sporta zālei un teritorijas labiekārtošanai tiek aktualizēts būvprojekts.

Siguldas Valsts ģimnāzijā veikta ēkas logu, stiklu, fasādes, āra žalūziju ikgadējās mazgāšanas darbi. Skolas ārējai stikla fasādei tika nomainīti divi stikla lamināti, nomainīta vienas klases loga stikla pakete garantijas darbu ietvaros.


© www.sigulda.lv


Pasākumi