×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-08-29
Ikviens aicināts apmeklēt Siguldas novada Veselības dienu

Jau 30. septembrī Siguldas novadā norisināsies Veselības diena. Tās laikā novadniekiem bez maksas būs iespēja apmeklēt ārstus, veikt eksprestestus, piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs, praktiskās nodarbībās un lekcijās par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu.

Dienu pirms Veselības dienas ikviens varēs apmeklēt īpaši organizētu lekciju, kas norisināsies 29. septembrī Siguldas Valsts ģimnāzijā. Lekcija “Kā atpazīt un novērst izdegšanu” ir tapusi sadarbībā ar Siguldas Valsts ģimnāzijas Lielo ģimnāziju, noslēdzot lekciju ciklu “Sevis apzināšana un rīcība tagad”. Tās apmeklējums dos teorētisko ieskatu, lai palīdzētu ikdienas darbā atpazīt izdegšanas simptomus un uzsāktu profilaktisku rīcību tās novēršanai. Nodarbība notiks divās daļās – teorētiskajā un praktiskajā. Lekcija ilgums – divas stundas.

Veselības dienas norises kopumā tiek piedāvātas sešās vietās – Allažu Sporta centrā, Inčukalna Sporta centrā, Krimuldas Sporta centrā, Lēdurgas Sporta centrā, Mālpils Sporta centrā un Siguldas Sporta centrā.

Iedzīvotājiem būs iespēja izmantot pašvaldības organizētos autobusus:

  • plkst. 8.45 Lēdurga, plkst. 9.00 Inciems, plkst. 9.10 Eikaži, plkst. 9.20 Ragana, plkst. 9.26 Sunīši, plkst. 9.37 Turaida, plkst. 9.45 Sigulda; plkst. 16.00 – reiss atpakaļ uz Lēdurgu no Siguldas;
  • plkst. 8.45 Mālpils, plkst. 8.55 Allažmuiža, plkst. 8.59 Allaži, plkst. 9.04 Stīveri, plkst. 9.16 Egļupe, plkst. 9.26 Inčukalns, plkst. 9.32 Gauja, plkst. 9.45 Sigulda; plkst. 16.00 – reiss atpakaļ uz Mālpili no Siguldas;
  • plkst. 9.19 More, plkst. 9.33 Jūdaži, plkst. 9.45 Sigulda; plkst. 16.00 – reiss atpakaļ uz Mori no Siguldas.

Pieteikt braucienu iespējams no 18. līdz 25. septembrim, zvanot uz tālruņa numuru 22431757 (Sintija Lāma).

 

Veselības dienas programma

Allažu Sporta centrā (Skolas ielā 5, Allažos)

  • plkst. 10.00–12.00 norisināsies individuālais basketbola soda metienu konkurss.

Inčukalna Sporta centrā (Zvaigžņu ielā 2A, Inčukalnā)

  • plkst. 12.00–14.00 norisināsies fizioterapeita lekcija “Vingrojumi un fizioterapeita ieteikumi Tavai ikdienai”. Lektore – Grēta Frančeska Jermoļeno;
  • plkst. 13.00 disku golfa kā sporta veida iepazīšana. Būs iespēja izmēģināt šo spēli pašiem, iepazīties ar spēles noteikumiem un citām saistošām lietām.

Krimuldas Sporta centrā (Skolas ielā 11A, Raganā)

  • plkst. 9.00–11.00 būs iespēja apmeklēt fizioterapeita lekciju “Vingrojumi un fizioterapeita ieteikumi Tavai ikdienai”. Lektore – Grēta Frančeska Jermoļeno.

Lēdurgas Sporta centrā (“Skola”, Lēdurgā)

  • plkst. 11.00 norisināsies Kornhola sacensības ģimenei. Sacensībās aicināts piedalīties ikkatrs; reģistrēšanās tām notiks sacensību dienā līdz plkst. 10.00.

Mālpils Sporta centrā (Sporta ielā 1, Mālpilī)

  • plkst. 15.00–17.00 notiks fizioterapeita lekcija “Vingrojumi un fizioterapeita ieteikumi Tavai ikdienai”. Lektore – Grēta Frančeska Jermoļeno.

Siguldas Sporta centrā (Ata Kronvalda ielā 7A, Siguldā)

  • plkst. 9.30–10.30 saruna topošajiem un jaunajiem vecākiem “Izaicinājumi jauno vecāku lomā. Kā parūpēties par sevi ikdienā ar mazu bērnu”. PEP mammas apmācībā – Liju Liepiņa-Putra un Lieni Ķilla-Husbija. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi liepinalija@gmail.com. Nodarbība notiks Vingruma zālē;
  • plkst. 10.00–16.00 Lielajā zālē norisināsies veselības pārbaudes. Ar iepriekšējo pierakstu varēs veikt šādas pārbaudes: kāju vēnu skrīnings; pēdu datordiagnostika; endokrinologa un neirologa konsultācijas. Pieraksts uz pārbaudēm būs atvērts no 20. septembra plkst. 10.00, zvanot uz tālruņa numuru 28686809. Bezmaksas piedāvājums pieejams Siguldas novadā deklarētajiem iedzīvotājiem, uzrādot Siguldas novada ID karti. Bez iepriekšēja pieraksta iespēja veikt glikozes, holesterīna, hemoglobīna, asinsspiediena, pulsa oksimetra un acu spiediena mērījumus, kā arī HIV, hepatītu un sifilisa eksprestestus. Būs iespēja apgūt krūšu pašpārbaudi vecmātes uzraudzībā. Ar bioimpedances metodi varēs noteikt muskuļu, tauku, šķidruma, kaulu masu un to sadalījumu, kā arī aprēķināt bioloģisko vecumu un individuāli nepieciešamo kaloriju daudzumu;
  • plkst. 11.00–13.00 lekcija kopā ar psiholoģi Juritu Smiltiņu, kas interesentiem izklāstīs par bērna veselīgas attīstības priekšnosacījumiem dažādos vecuma posmos, kā atbalstīt, iedrošināt un virzīt bērnu, veidojot pozitīvu pārliecību par sevi un pasauli. Lekcijas temats būs interesants gan vecākiem, gan pedagogiem un citiem interesentiem. Lekcija norisināsies uz skrejceļa;
  • plkst. 14.00–16.00 lekcija “Kā mainīties pašiem un mainīt citu cilvēku uzvedību? Smadzeņu pašregulācijas un pārmaiņu neirobioloģija” kopā ar neiroloģi Sandru Vestermani (kognitīvo neirozinātņu maģistre). Lekcijas pirmajā daļā varēs iepazīties ar faktoriem, kuri ietekmē mūsu smadzeņu (dis)regulāciju, un apzināt metodes, kā uzlabot smadzeņu pašregulāciju. Otrā daļa būs veltīta iespējām mainīties pašiem un mainīt citu cilvēku uzvedību, izmantojot iekšējās motivācijas un atalgojuma sistēmas, ņemot vērā smadzeņu plastiskumu un individuālās smadzeņu mainīšanas iespējas un robežas. Lekcija norisināsies uz skrejceļa;
  • no plkst. 16.00 peldbaseinā un ūdens atrakciju parkā notiks ūdens nodarbību atvērtā durvju diena.

Visā novadā tiks piedāvāta papildu brīvdabas aktivitāte, izmantojot lietotni “CILPO”. Piedaloties tajā, būs iespēja iepazīties ar Siguldas novadu, pavadīt laiku kopā ar ģimeni, draugiem vai vienatnē.

Veselības dienas programmā ir iespējamas izmaiņas. Aicinām sekot līdzi informācijai pašvaldības tīmekļa vietnē, kā arī sociālo tīklu vietnēs.

Daļa aktivitāšu tiek finansētas Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/018 “Esi vesels Siguldas novadā!” ietvaros.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi