×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-08-29
Siguldieši triumfē Siguldas divcīņas trešajā kārtā

Kroketa kluba “SIG-LIG” laukumā 26. augustānotika Siguldas divcīņas 2023. gada turnīru sērijas trešā kārta, kurā astoņu dalībnieku konkurencē tika noskaidrots labākais divcīņas sportists, izspēlējot piecus dueļus- vienu šaha partiju un vienu kroketa spēli ar savu pretinieku. Vienasdivcīņas ilgums ir aptuveni pusstunda šaha partijai un pusstunda kroketa spēlei. Šis sporta veids ir iecienīts siguldiešu vidū, kuriem ir labas šaha prasmes un vēlme aktīvi pavadīt brīvo laiku kroketa laukumā.

Par Siguldas divcīņas 2023. gada trešās kārtas uzvarētāju kļuva siguldietis Ivars Jēkabsons, 2. vieta – cēsiniekam Matīsam Miteniekam, bet 3. vieta – siguldietei Sandrai Harlinskai. Priecē jauniešu interese par šo sporta veidu, jo līdzās pieredzējušiem sportistiem savus spēkus izmēģināja pieci jaunieši no Cēsīm, Rīgas, Siguldas, Saulkrastiem un Inčukalna.

Pēc aktīvi pavadītas dienas katrs dalībnieks kļuva par vienas no astoņas kroketa krāsu bumbiņas – suvenīra ieguvējiem. Kroketa bumbas atbilstoši noteikumiem tiek ievadītas spēlē noteiktā secībā – zilā, sarkanā, melnā, dzeltenā, zaļā, rozā, brūnā un baltā –, tā arī piešķirot nozīmīgumu spēlē – no pirmās līdz astotajai vietai.

Snūkera spēles cienītāji var atpazīt arī savā spēlē lietoto astoņas bumbiņu krāsas, kas pēc britu vēstures liecībām ir cieši saistītas ar kroketu. Snūkera pirmsākumi datēti 1884. gadā, kad Britu armijas virsnieki Indijā izgudroja šo spēli, izmantojot jau zināmas populāras angļu spēles bumbu krāsas. Pirmais kroketa klubs dibināts 1869. gadā Vimbledonā, kur kroketu kā sporta veidu izkonkurēja 19. gadsimta beigās strauji progresējošais sporta veids – teniss. Ar tenisu kroketu vieno zālāja laukums, kur vienā kroketa laukumā izvietojās precīzi divi tenisa laukumi. Tā, ceļojot vēstures labirintos, uzzinām, ka kroketam ar tenisu un golfu kopīgs ir zālāja spēles laukums, ar snūkeru kopīgas ir astoņas bumbu krāsas, bet visiem šiem sporta veidiem ar šahu ir kopīga spēles taktika, stratēģija un sava oponenta psiholoģiskā izpratne.

Ideju par Siguldas divcīņu kā sporta aktivitāti pirms četriem gadiem īstenoja kopīgi entuziasti no Siguldas šaha kluba un Siguldas kroketa kluba “SIG-LIG”. Siguldas divcīņu var spēlēt jebkurš, kuram ir iemaņas šaha un kroketa spēlēšanā. Ja šahu var iemācīties spēlēt arī internetā, tad kroketu no sākuma nepieciešams pamēģināt uzspēlēt kopā ar kādu pieredzējušu spēlētāju. To var izdarīt, sazinoties ar “SIG-LIG” kroketa klubu.

Nākamajā jubilejas 5. sezonā Siguldas divcīņa atkal turpināsies!

 

Informāciju sagatavoja:
Sandra Harlinska

Foto: Astra Labuce


© www.sigulda.lv


Pasākumi