×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-01
Sākoties jaunajam mācību gadam, aicina satiksmes dalībniekus būt piesardzīgiem

Siguldas novada Pašvaldības policija, sākoties jaunajam mācību gadam, aicina vecākus pārrunāt ar bērniem Ceļu satiksmes noteikumus un drošību pilsētvidē. 

Vienmēr ir jāpārliecinās par drošību uz brauktuves pirms ceļa šķērsošanas.

Pārvietojoties ar velosipēdu, skrejriteni vai elektroskrejriteni, nedrīkst radīt sev bīstamas situācijas un apdraudēt citus satiksmes dalībniekus.

Siguldas novada Pašvaldības policija atgādina par Ceļu satiksmes noteikumiem, kuri regulē pārvietošanos ar elektriskajiem skrejriteņiem, un aicina tos stingri ievērot, pārvietojoties gan ar nomas, gan privātajiem elektroskrejriteņiem.

Pārvietoties ar elektroskrejriteni drīkst no 14 gadu vecuma ar iegūtu velosipēda vai jebkuras citas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas apliecību. Elektroskūteriem ir obligāti jābūt reģistrētiem.

“Bolt” skrejriteņu nomas lietotnē pirms brauciena uzsākšanas katram ir iespēja iepazīties ar drošības ceļvedi. Lai tam piekļūtu, lietotājiem jāpārslēdz “Bolt” lietotne uz skrejriteņu režīmu un ekrāna apakšējā labajā pusē jāizvēlas vairoga ikona. Šāda ikona izveidota, jo viena no uzņēmuma “Bolt” misijām ir izglītot skrejriteņu lietotājus un veidot izpratni par skrejriteņu drošu lietošanu. Tāpat viens no drošības risinājumiem ir iespēja lietotnē izvēlēties Iesācēja režīmu, ja skrejriteni izmanto pirmo reizi.

Pārvietojoties ar transportlīdzekli pilsētvidē, ir kategoriski aizliegts lietot viedierīces.

Būtiski ir izvērtēt un nepirkt bērniem mantas, kas var izraisīt vai veicināt traumatismu.

Dodoties uz skolu un mājup krēslā vai tumsā, Pašvaldības policija iesaka bērniem lietot apģērbus ar jau iestrādātiem atstarojošiem elementiem.

Līdz 16 gadu vecumam pēc plkst. 22.00 bērns nedrīkst atrasties uz ielas bez pieaugušo klātbūtnes.

Bērni līdz 7 gadu vecumam nedrīkst atrasties uz ielas bez pieaugušā uzraudzības.

Nekādā gadījumā nedrīkst komunicēt ar svešiniekiem uz ielas. Pašvaldības policija aicina vecākus un skolotājus pārrunāt ar bērniem, ko darīt situācijās, kad svešinieks izrāda interesi par bērna gaitām. Tad obligāti ir jāzvana vecākiem un policijai. Vecākiem ir jāpārbauda, vai bērna telefonā ir saglabāti policijas un vecāku tālruņa numuri.

Bērniem līdz 18 gadiem nav atļauts lietot, iegādāties uz uzglabāt alkoholu, tabakas izstrādājumus un citas apreibinošas vielas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi