×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-01
Siguldas novadā jauno mācību gadu uzsāk 5872 skolēnu

Piektdien, 1. septembrī, ar svinīgiem pasākumiem, atkalredzēšanās prieku un saviļņojumu sācies 2023./2024. mācību gads, kurā mācības Siguldas novada pašvaldības bērnudārzos un vispārizglītojošajās skolās kopumā uzsāk 5872 audzēkņu, kas ir par 72 bērniem un jauniešiem vairāk nekā pērn.

Siguldas novada vispārizglītojošajās skolās mācības uzsāk 4153 skolēni, no tiem pati pirmā skolas diena ir 460 bērniem. Skolas gaitas 9. klasē uzsāk 387 pusaudži, savukārt 12. klasē – 165 jaunieši. Pirmsskolas izglītības iestādēs jaunas prasmes apgūs 1719 audzēkņi.

Atgādinām, ka vispārējo izglītību Siguldas novadā var apgūt desmit izglītības iestādēs – Allažu pamatskolā, Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolā, Inčukalna pamatskolā, Laurenču sākumskolā, Mālpils vidusskolā, Mores pamatskolā, Krimuldas vidusskolā, Siguldas Valsts ģimnāzijā, Siguldas pilsētas vidusskolā un Siguldas 1. pamatskolā.

Par jaunāko novadnieku izglītošanu rūpējas desmit pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes un trīs pirmsskolas izglītības grupas. Siguldas pilsētā atrodas “Ābelīte”, “Ieviņa”, “Pīlādzītis”, “Pasaciņa”, “Saulīte” un “Tornīši”. Krimuldas pagastā mazākie novadnieki dodas uz pirmsskolas izglītības iestādi “Ezerciems” un “Krimulda”, Mālpilī – “Māllēpīte”, bet Inčukalnā – “Minka” un tās filiāle “Lapsiņa”. Savukārt pirmsskolas izglītības grupas atrodas Allažu pamatskolā, Mores pamatskolā, kā arī Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolā.

Siguldas novadā darbojas arī sešas profesionālās ievirzes izglītības iestādēs – Mākslu skola “Baltais flīģelis”, Siguldas Sporta skola, Inčukalna Mūzikas un mākslas skola, Krimuldas Mūzikas un mākslas skola, Mālpils Mūzikas un mākslas skola un Maijas Pīlāgas Lēdurgas mākslas skola. Arī šajā mācību gadā skolēniem būs iespēja apgūt daudzveidīgu interešu izglītības programmu piedāvājumu gan savās skolās, gan Siguldas novada Jaunrades centrā, gan arī vēl citās izglītības iestādēs.

Siguldas novada Izglītības un sporta pārvaldes vadītāja Sigita Upmale sveic svētkos Siguldas novada skolēnus, viņu vecākus, pedagogus un izglītības iestāžu tehniskos darbiniekus: “Esam atvērti jauniem izaicinājumiem, ko dod zināšanas! Sveicu jaunajā mācību gadā Siguldas novada pirmsskolas audzēkņus, skolēnus, pedagogus, vecākus, vecvecākus! Lai mums visiem pietiek izturības, sapratne un esam atvērti ikdienas komunikācijā!”

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi