×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-05
Siguldas skolās turpina darboties ēdināšanas sistēma “PAĒD!S”

Sniedzot atbalstu novadā deklarētajām ģimenēm, Siguldas novada pašvaldība turpina finansēt skolēnu ēdināšanu novada izglītības iestādēs. Jau trešo mācību gadu Siguldas Valsts ģimnāzijā, Siguldas 1. pamatskolā un Siguldas pilsētas vidusskolā tiek izmantota digitālā ēdināšanas apmaksas sistēma “PAĒD!S”. Uzsākot jauno mācību gadu, sistēmā veikti uzlabojumi.

Veiktās izmaiņas palīdzēs skolēnu vecākiem/likumiskajiem pārstāvjiem (turpmāk – vecāki) pārraudzīt, vai skolēns ir pusdienojis skolā. Situācijās, kad bērns nebūs apmeklējis piecas iepriekš pieteiktās ēdienreizes, vecāks lietotnē saņems paziņojumu, ka nepieciešams sekot līdzi skolēna pusdienu apmeklējumam un pieteikumu atcelšanai, ja attiecīgajā periodā tas nepieciešams. 

Atgādinām, ka atbilstoši saistošajiem noteikumiem pašvaldības apmaksāta ēdināšana ir pieejama, ja bērna un vismaz viena no vecākiem dzīvesvieta uz kalendārā gada 1. janvāra plkst. 00.00 deklarēta Siguldas novadā:

  • pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem, pašvaldībai apmaksājot dienas ēdienkarti (brokastis, pusdienas, launags);
  • novada privāto pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem, pašvaldībai apmaksājot dienas ēdienkarti (brokastis, pusdienas, launags), bet ne vairāk kā 3,30 eiro dienā;
  • 1.–4. klašu skolēniem (valsts un pašvaldības apmaksātas pusdienas);
  • vispārējās pamatizglītības iestāžu 5.–9. klašu skolēniem (kompleksās pusdienas); 
  • vidējās izglītības iestāžu 10.–12. klašu skolēniem no ģimenēm, kurām pašvaldība piešķīrusi statusu “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni”, kā arī ģimenes ar maznodrošināto vai trūcīgo statusu (kompleksās pusdienas).

Lai izmantotu “PAĒD!S”, skolēnam un vienam no vecākiem nepieciešama aktīva Siguldas novada ID karte. Novadā deklarētajiem skolēniem, kas izmanto “PAĒD!S” un pieejas kartes, šī prasība nav obligāta. Skolēni kompleksās pusdienas var saņemt, validējot Siguldas novada ID karti vai Siguldas mobilās lietotnes QR kodu. Savukārt tie izglītojamie, kuri nav deklarēti Siguldas novadā, ID kartes vietā izmanto pieejas karti, ko var iegūt pašvaldības klientu apkalpošanas centros un Tūrisma informācijas centros, aizpildot veidlapu un uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Vēršam uzmanību, ka joprojām “PAĒD!S” sistēmā iespējams “iesaldēt” ēdienreizes – pusdienas un/vai launagu. 1.–4. klašu skolēnu vecāki to var veikt launagam, savukārt 5.–12. klašu – gan launagam, gan kompleksajām pusdienām, par kurām tiek veikts maksājums. Tādējādi ēdienreizi iespējams pārcelt uz nākamo dienu, ja “iesaldēšanas” funkcija tiks izmantota līdz konkrētās dienas plkst. 8.30.

Ēdienreižu apmaksu var veikt iepriekšējā dienā un attiecīgajā dienā līdz plkst. 8.30 tiešsaistē Siguldas mobilās lietotnes sadaļā “PAĒD!S”, autorizējoties ar internetbankas datiem vai Siguldas novada ID karti. Šāda sistēma tiek nodrošināta arī tiem skolēniem, kuri izmanto pieejas kartes.

Vienlaikus informējam, ka Siguldas mobilajā lietotnē tiek veikti uzlabojumi, lai tā kļūtu pārskatāmāka un ērtāka. Jau šobrīd iOS mobilās operētājsistēmas viedtālruņu izmantotāji App Store un Andriod operētājsistēmas viedtālruņu lietotāji Google Play var atjaunot lietotni, tādējādi iegūstot tās jaunāko versiju. 

Gadījumos, ja konstatētas nepilnības sadaļā “PAĒD!S”, vispirms lietotāji aicināti atjaunot lietotni, ja arī tad sistēmā konstatētas nepilnības, nepieciešams sazināties ar pašvaldības Izglītības nodaļu, rakstot uz e-pasta adresi paedis@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 26329733.


© www.sigulda.lv


Pasākumi