×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-06
Aicina iesniegt idejas līdzdalības budžeta projektiem; notiks seminārs par pieteikumu iesniegšanu

Veicinot novadnieku  iesaisti novada attīstībā, no 15. septembra līdz 16. oktobrim tiks izsludināta līdzdalības budžeta projektu pieteikumu iesniegšana. Lai atbalstītu potenciālos pieteikumu iesniedzējus, pašvaldība 11. septembrī plkst. 15.00 kultūras centrā “Siguldas devons”​ organizē semināru, aicinām apmeklēt to un uzzināt noderīgu informāciju par līdzdalības budžeta projektu iestrādes un iesniegšanas procesu.

Jāņem vērā, ka sapulce tiks ierakstīta, lai nodrošinātu, ka informācijas pieejamību arī tiem iedzīvotājiem, kuri nevarēja piedalīties seminārā, taču ir ieinteresēti šajā jautājumā. Lai nodrošinātu šo funkciju, semināra apmeklētāji tiek informēti, ka semināra norises laikā tiks veikta filmēšana, lai materiālu izvietotu Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē.

Līdzdalības budžeta projektu idejas varēs iesniegt no 15. septembra elektroniski, aizpildot veidlapu (veidlapa .doc formātā) un iesniedzot nepieciešamo informāciju pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv (pakalpojuma sadaļa tiks atvērta 15. septembrī) vai sūtot uz e-pasta adresi pasts@sigulda.lv, kā arī klātienē pašvaldības klientu apkalpošanas centros. Iesniedzot līdzdalības budžeta projekta pieteikumu, nepieciešams pievienot tā aprakstu, vizualizāciju un provizorisko tāmi. Maksimālais vienam projektam piešķiramais finansējums ir 35 tūkstoši.

Projekta pieteikumu var iesniegt fiziska persona, kura ir sasniegusi 16 gadu vecumu, kā arī  reģistrētas biedrības vai nodibinājumi.

Pirmā projektu vērtēšanas kārta norisināsies 14 dienas pēc projektu iesniegšanas termiņa beigām, to veiks pašvaldības domes izveidota konkursa vērtēšanas komisija, kura pārbaudīs iesniegto projektu pieteikumu atbilstību nolikuma prasībām. Otrajā kārtā izvērtēšana tiks nodota pašvaldības attiecīgās teritorijas iedzīvotāju padomei, kura izvērtēs projektu ideju aktualitāti un nepieciešamību konkrētajā teritorijā, kā arī sabiedrības ieguvumu no projekta idejas. Gadījumā, ja iedzīvotāju padome attiecīgajā teritorijā nav izveidota, komisija projektu ideju pieteikumus nodod sabiedrības balsojumam. Trešajā kārtā ar sabiedrības balsojuma palīdzību tiks iesaistīti iedzīvotāji. Balsojuma norise plānota gan tiešsaistes vidē, gan klātienē. Katrs iedzīvotājs varēs balsot tikai vienu reizi. Ceturtajā, noslēdzošajā projektu izvērtēšanas kārtā komisija pieņems lēmumu par finansējuma piešķiršana un nodos to apstiprināšanai pašvaldības domei. Iedzīvotājiem jāņem vērā, ka apstiprinātos projektus īstenos pašvaldība.

Papildu informācija pieejama saistošos noteikumos Nr. 13 “Siguldas novada pašvaldības līdzdalības budžeta nolikums”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi