×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-07
Par sasniegumiem vides izglītībā apbalvos piecas novada izglītības iestādes

Trešdien, 13. septembrī, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notiks ikgadējais Ekoskolu apbalvošanas pasākums, kurā par sasniegumiem vides izglītībā suminās 180 izglītības iestādes, no kurām piecas pārstāv Siguldas novadu.

Ekoskolu programmas Starptautiskais Zaļais Karogs 2023./2024. mācību gadā piešķirts Siguldas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādei “Ieviņa”, Laurenču sākumskolai un Siguldas 1. pamatskolai. Latvijas Ekoskolu Sertifikātu saņems pirmsskolas izglītības iestāde “Ezerciems”, savukārt Pateicību par dalību Ekoskolu programmā svinīgajā apbalvošanas pasākumā saņems Mālpils vidusskola.

Ik gadu tiek rīkots Ekoskolas apbalvošanas pasākums, lai pateiktos izglītības iestādēm par sasniegumiem vides izglītībā – gan integrējot vides aizsardzības jautājumus mācību procesā, gan aktīvi rīkojoties vides interesēs un iesaistot apkārtējo sabiedrību.

Ekoskolu nacionālā žūrija rūpīgi izvērtē skolu paveikto mācību gada laikā, balstoties uz Ekoskolu programmas kritērijiem un septiņu soļu metodoloģiju. Šogad žūrijā tika pārstāvēti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, RTU Zinātnes un inovāciju centrs, Baltijas Vides Forums, Zero Waste Latvija, Vides izglītotāju asociācija, Valsts Izglītības Satura centrs, SIA “ZAAO” Dabas un tehnoloģiju parks “URDA”, biedrība “Zaļā brīvība”, UNESCO LNK un Vides Izglītības fonds (FEE). Ekoskolu apbalvojums tiek piešķirts uz vienu mācību gadu un to katru reizi jāizcīna no jauna.

Atgādinām, ka Ekoskolu programma visā pasaulē vieno bērnus un jauniešus ar interesi par vides aizsardzību. Programma sākas klasē un izplešas kopienās, iesaistot jauno paaudzi uz rīcību balstītā mācību procesā. Programmas lielākais sasniegums, ka tā veido paaudzi pēc paaudzes, kas ir zinoša par vides tēmām un vērsta uz ilgtspējīgu attīstību.


© www.sigulda.lv


Pasākumi