×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-08
Informācija par mājdzīvnieku pirmreizējo reģistrāciju

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem “Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība” kopš pērnā gada 1. jūlija mājdzīvnieku reģistrēt datubāzē drīkst tikai praktizējošs veterinārārsts. Tāpat tikai veterinārārsts var reģistrēt ziņas par dzīvnieka mikročipēšanu un pases izsniegšanu. Savukārt informāciju par saimnieka maiņu vai papildu kontaktinformāciju (izņemot veterinārmedicīnisko darbību apliecinājumus) Lauksaimniecības datu centrā var reģistrēt pats dzīvnieka īpašnieks.

Obligāta ir suņu apzīmēšana ar mikroshēmu un reģistrēšana datubāzē. Kaķa vai mājas (istabas) seska apzīmēšana ar mikroshēmu un reģistrēšana datubāzē ir katra īpašnieka vai turētāja brīva izvēle, ja vien dzīvnieks netiek izvests ārpus Latvijas (ceļojuma laikā, dalībai izstādēs u.c.).

Veterinārārsta pienākumu reģistrēt mājdzīvnieku datubāzē nosaka Veterinārmedicīnas likums (21. panta ceturtā daļa). Savukārt ar Ministru kabineta 2022. gada 21. jūnija noteikumiem Nr. 359 “Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība” ir noteikta kārtība, kādā mājas (istabas) dzīvnieku – suni, kaķi un mājas (istabas) sesku – apzīmē, reģistrē un izslēdz no reģistra. Tāpat pašvaldība atgādina par Ministru kabineta noteikumiem “Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai” un pašvaldības saistošajiem noteikumiem “Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Siguldas novadā”, kas nosaka, suņu saimniekiem ir pienākums savākt sava mīluļa ekskrementus, ievietojot tos līdzpaņemtā maisiņā un pēc tam utilizējot jebkurā sadzīves atkritumu urnā.

Aicinām visus līdzatbildīgi iesaistīties tīras un kārtīgas pilsētvides uzturēšanā un aizrādīt mājdzīvnieku īpašniekiem, ja viņi nesavāc savu mīluļu izkārnījumus. Tāpat arī atgādinām par suņu staidzināšanas paradumiem, tos vedot pavadā tajās vietā, kurās tas var traucēt citiem atpūtniekiem droši baudīt dabu.


© www.sigulda.lv


Pasākumi