×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-13
Projekta “Visa laba jāņuzāle Aģes pļavās uzziedēja” radošo darbu izstāde Lēdurgā

Biedrība “Smailes” aicina uz projekta “Visa laba jāņuzāle Aģes pļavās uzziedēja” radošo darbu izstādi Lēdurgas Kultūras namā. Izstāde ir skatāma visu septembra mēnesi.

Izstādē redzami gleznojumi un zīmējumi, ko plenēra laikā Aģes krastos radījuši Lēdurgas pagasta, kā arī tuvākas un tālākas apkaimes bērni, jaunieši un pieaugušie. Darbos atspoguļota Vidzemes lībiskās kultūrtelpas tipiskā dabas ainava un augi Vasaras Saulgriežu laikā Lēdurgas pusē, pielietojot māksliniecisku jaunradi, reizē apgūstot un attīstot gleznošanas prasmes, kā arī apzinoties Vidzemes lībiskās kultūrtelpas vērtības – apvidvārdu, vietvārdu izcelsmi un valodas īpatnības.

Kā lielisks uzskates un mācību materiāls arī turpmāk noderēs projektā radītās pazīstamāko augu kartiņas ar nosaukumu latviešu un lībiešu valodā: Lēdurga tulkojumā no lībiešu valodas nozīmē “lapu upe”.

2022. gada nogalē Latvijas Nemateriālā kultūras mantojuma vērtību sarakstā tika iekļauta Vidzemes lībiskā kultūrtelpa, kurai piederīgs ir Lēdurga pagasts. Aģes upe minēta jau “Indriķa hronikā”, tā iztek no Aģes ezera un ietek jūrā. Aģes upes krasti ir iezīmējuši vēsturiskās Vidzemes lībiešu apdzīvotās teritorijas. Upes vārds tulkojumā no lībiešu valodas nozīmē “mala”.

Lai popularizētu Latvijas lībiskās saknes un lībiešu mantojumu latviešu valodā, Latvijas kultūrtelpā un ainavā, Latvijas Universistātes Lībiešu institūts sadarbībā ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju un Latvijas Nacionālo kultūras centru izsludinājis 2023. gadu par Lībiešu mantojuma gadu.

Projektu “Visa laba jāņuzāle Aģes pļavās uzziedēja” šā gada jūnijā realizēja biedrība “Smailes” ar Siguldas novada pašvaldības finansiālu atbalstu, sadarbojoties ar Vidzemes lībisko kultūrtelpu, Lēdurgas Kultūras namu, Lēdurgas dendroparku, Maijas Pīlāgas Lēdurgas mākslas skolu un kultūrtelpu “Puķudruvas”.

 

Informāciju sagatavoja:
biedrības “Smailes” projektu vadītāja
Līvija Gridjuško

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi