×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-15
“Dzejas dienas 2023” Inčukalnā rudeni padara īpašu

Inčukalnā pie Vecā pasta sirsnīgā atmosfērā izskanēja “Dzejas dienas 2023”. Šī ir viena no brīnišķīgākajām tradīcijām, kas rudeni padara īpašu. Katru gadu šajā pasākumā inčukalnietis literatūrzinātnieks Viesturs Vecgrāvis ir sagatavojis aizraujošu stāstu par dzejniekiem jubilāriem – šoreiz to dzirdējām par simtgadniekiem Robertu Mūku un Nobela prēmijas laureāti, tautā dēvēto poļu dzejas karalieni, Vislavu Šimborsku.

Savu dzeju lasīja Inčukalna dzejnieki Laima Helēna Mūrniece un Egils Dambis. Pirmo reizi savu politiski satīristisko dzeju skandēja Dzidra Austra Livčāne, bet pasākuma vadītājs Ģirts Sils nolasīja Inta Kalna un Kristapa Vecgrāvja dzejoļus. Šā gada svētku devīzi “Satikšanās dzejā un mūzikā” piepildīja Solveiga Ozolniece, savu dzeju iedzīvinot mūzikā, kas aizkustināja visus klātesošos. Kā katru gadu tika sagatavota un izdota arī Inčukalna Dzejas dienu avīze, par ko parūpējās Inčukalna bibliotēka.

Dzejas vakars turpinājās uz Inčukalna stacijas perona, kur varēja pievienoties visas pasaules Dzejas dienu akcijai “Sirds uz perona”. Vietā, kur cilvēki dodas ceļā vai atgriežas mājās ikviens bija aicināts skaļi lasīt dzeju, kas iedvesmo, iedrošina, pārliecina un stiprina. Šī gada moto bija spēka vārdi, jo spēks nepieciešams visam un visiem – katram asnam, katram nogurušajam un katram, kurš uzsāk jaunu ceļu. Akcija “Sirds uz perona” tika translēta arī internetā, jo tā ir vienīgā vieta, kur ir iespēja pārredzēt visas akcijas pieturas, kas pieslēdzas, un ar īpašu sveicienu nodot stafeti nākamajai pieturai. Tiešraides beigās kopā tika apceļota visa pasaule – šogad akcijā piedalījās dalībnieki 14 pieturās Latvijā un 14 pieturās ārpus Latvijas (ASV, Norvēģijā, Gruzijā, Lielbritānijā, Austrālijā, Īslandē, Spānijā, Francijā).

Informāciju sagatavoja:
Inčukalna bibliotēkas vadītāja
Jolanta Bodniece


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi