×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-18
Noslēdzies projekts “Labsajūtas čemodāns”

Siguldas novada pašvaldībā četru mēnešu garumā tika īstenots projekts jauniešiem no 13 līdz 25gadu vecumam “Labsajūtas čemodāns” (Nr. VP2023/1-17).

Projektu īstenoja biedrība “Māksla labsajūtai” sadarbībā ar jauniešu iniciatīvu centru “Mērķis” un Siguldas novada pašvaldības Sociālo dienestu.

Siguldas novada jauniešiem projekta ietvaros tika sniegta iespēja lietderīgi pavadīt brīvo laiku ārpus ierastās vides un apgūt jaunas prasmes dažādās jomās. Tika realizētas tādas aktivitātes kā:

 

  • četras atbalsta grupas ar mākslas terapijas metodēm “Trauksmes poga”, kuru laikā varēja dalīties ar izaicinājumiem mācību gada noslēgumā un gatavojoties jaunajam semestrim, pārvarot nepatīkamas, satraucošas emocijas un sajūtas, kā arī gūt zināšanas, kā sev palīdzēt atslābināties, mazināt savā ikdienā stresorus un izveidot savas labsajūtas apli.
  • sadarbību un komunikāciju veicinošs treniņš “Misija Cēsīs”, kurā jauniešiem bija iespēja izmēģināt savus spēkus un atjautību orientēšanās prasmēs un dažādu uzdevumu veikšanā komandās.
  • piedzīvojumu terapijas pārgājienā ar purva kurpēm “Purva bridējs”, kura laikā  jauniešiem bija iespēja pārdomājot, kā ikdienā piezogas sajūta par grimšanu purvu un kā pārvarēt grūtības jeb izbrist no purva laukā, kā arī jaunieši varēja apgūt maltītes dabā gatavošanas iespējas un gūt zināšanas par dabas norisēm purvā, piedzīvojot neskartas dabas tuvumu.
  • laivu brauciens pa Gauju “Airi rokā!”, kura laikā jauniešiem bija iespēja apgūt droša ūdens tūrisma pamatus un izmēģināt savus spēkus airēšanā un sadarbībā laivas vadīšanā ka arī gatavot kopīgu maltīti uz ugunskura.
  • pārgājiens “Mežgulis” ar orientēšanās elementiem  un nakšņošanu dabā, kura laikā  jaunieši varēja izaicināt sevi pārvarēt savas bailes un piedzīvot iespēju lietderīgi pavadīt laiku ārpus ierastās vides brīvā dabā, skaistā vietā Gaujas Nacionālā parka teritorijā.

Projekta mērķis bija izcelt indivīdu – jaunieti kā vērtību, atbalstot dažādu dzīves prasmju attīstību, ideju realizāciju, tādejādi stiprinot jaunieša pārliecību par sevi un attīstot viņā emocionālo inteliģenci, mazināt sociālo atstumtību, veicināt līdzdalību un stiprināt piederības sajūtu, iekļaušanos Siguldas novadā un tā piedāvātajā, jauniešiem piemērotā, sabiedriskajā dzīvē. Piedzīvojumu un dabas terapijas sniegtās iespējas ir dažādas – no mierpilnas būšanas mežā klusumā, līdz asām izjūtām, individuāli vai kopā ar citiem jauniešiem veicot aktivitātes dabā.

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.–2025. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros. Projekta finansējums ir 7000 eiro.

Informāciju sagatavoja:
Biedrības “Māksla labsajūtai” valdes priekšsēdētaja
Vita Beinerte


© www.sigulda.lv


Pasākumi