×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-19
Jau sestdien – izaicinošākais apvidus skrējiens “Siguldas kalnu maratons”

Sestdien, 23. septembrī, Siguldā notiks kalnainākais apvidus skrējiens “Siguldas kalnu maratons 2023”, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts taku skriešanā 2023.

Biedrības “Kalnkāpēju Sporta Centrs” sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību rīkotais “Siguldas kalnu maratons” ir Latvijā izaicinošākais taku maratonskrējiens, jo ir gan iespaidīgi garš, gan iekļauj iespaidīgu vertikālo kāpuma metru summu. Maratona 70 kilometru distancē ir jāpārvar vairāk nekā 2600 metru kāpumu. Par papildu grūtību faktoru jāuzskata arī rudenīgie laika apstākļi, kas reti ir patīkami. Iepriekšējos gados “Siguldas kalnu maratons” ir noticis gan pa svaigi uzsnigušu 20 centimetru biezu sniega kārtu, gan vētrā ar pamatīgu lietusgāzi.

Vienlaikus ar 70 kilometru garo kalnu maratonu notiks divi satelītskrējieni īsākās distancēs – 20 un 10 kilometru garās, kas dod iespēju sajust kalnu maratona garšu tiem, kuri vēl nav gatavi pilnajam izaicinājumam. Vertikālo kāpumu summa šajās satelītdistancēs tāpat ir iespaidīga – 860 un 480 augstuma metri.

Šogad notiks jubilejas 20. mūsu rīkotais ikgadējais kalnu maratons (pirmais – 2004. gadā). Vienlaikus tas būs arī Latvijas čempionāts taku skriešanā 2023, pēc kā nosaka Latvijas izlasi uz Pasaules čempionātu taku skriešanā 2024. gadā.

Maratona starts tiks dots Svētku laukumā plkst. 10.00 ar iespaidīgu starta skrējienu uz augšu Ziediņa kalnā. Pirmie pilnā maratona finišētāji tiek gaidīti aptuveni no plkst. 16.30 līdz 17.00. Skrējiena trase vedīs pa Gaujas senlejas takām un celiņiem. Tā vīsies abpus upei starp Gaujas tiltu un kājnieku tiltu pie Velnalas klintīm. Senlejas parka takas netiks slēgtas uz skrējiena laiku. Gluži otrādi, organizatori aicina siguldiešus un pilsētas viesus, kas paši nepiedalās skrējienā, doties ārā un uzmundrināt skrējiena dalībniekus.

Satiksmes ierobežojumi nav plānoti. Plašāka informācija par maratonu, kā arī trases karte ir aplūkojama www.raid.lv.

Pasākumu atbalsta Siguldas novada pašvaldība.


© www.sigulda.lv


Pasākumi