×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 12. maijs
Šodien sveicam: Valija, Ināra, Ina, Inārs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-20
Viss Latvijas kausa pjedestāls Siguldas kroketa klubam

Septembris arī kroketistiem ir ražas laiks, kad tiek noskaidroti Latvijas labākie kroketisti dažādās vecuma grupās. Viens pēc otra norisinājās Latvijas čempionāti golfa kroketā – gan junioriem , gan galvenais sezonas turnīrs, kurā tika izcīnīts Latvijas čempiona tituls visu kroketa spēlētāju konkurencē un noskaidroti labākie Latvijas kausa kopvērtējumā. 

9.–10. septembrī savu prasmi kroketa spēlē rādīja jaunieši un jaunietes. Sestdien sacentās piecas meitenes un trīs puiši U-14 vecuma grupā, bet svētdien laukums bija lielāko junioru rīcībā – līdz 19 gada vecumam.

Uzvarētāja titulu U-14 grupā atkārtoti izcīnīja Miķelis Leidums no Taurupes. Savukārt U-19 grupas spēlēm bija dots moto – “Let’s start the ball rolling”, jo ir sācies jauns jauniešu atlases process, lai iegūtu starta vietu 2025. gada paredzētajā Eiropas jauniešu čempionāta golfa kroketā Čehijā. Priecē, ka Latvijas čempionātā startēja visi spēcīgākie Latvijas jaunieši, kas noturēja intrigu līdz pat čempionāta beigām. Par Latvijas junioru čempioni kļuva Siguldas kroketa kluba pārstāve Enija Usāne, kura finālā uzvarēja savu kluba biedru Madaru Reisneru. Mazajā finālā par 3. vietu pārliecinoši uzvarēja Ivo Boževnieks.

Kā jau ierasts, kroketa turnīru kalendārā nedēļu vēlāk – 16.–17. septembrī – uz laukuma izgāja kroketa “smagsvari”, lai cīnītos par Latvijas čempiona titulu un Latvijas kausa kopvērtējuma pjedestālu. Latvijas kausa noslēdzošajās sacensībās – Latvijas čempionātā piedalījās labākie no 32 Latvijas kausa izcīņā kvalificētajiem – 24 dalībnieki, kuri izspēlēja kroketa spēles uz četriem kroketa laukumiem – vienu Siguldā un trijiem Ikšķilē. Finālā par Latvijas čempiona titulu tikās ilggadējie sāncenši un titulētie spēlētāji Siguldas kluba pārstāvis Jānis Šteins un Ikšķiles kluba pārstāvis Normunds Zelčāns. Kroketa spēles fortūna šoreiz bija Normunda sabiedrotā un trešās spēles izskaņā pēdējie izšķirošie vārti nodrošināja uzvaru.

Latvijas kausa izcīņa notiek visu sezonu, kura ieskaitē punktus uzkrāj četros kausa posmos un Latvijas čempionātā. Priecēja fakts, ka sezonas griezumā Siguldas kroketa kluba “SIG-LIG” pārstāvji parādīja lielisku sniegumu, ieņemot visu pjedestālu. Dubultprieks, ka “SIG-LIG” kluba jaunietis, kas labi nostartēja Eiropas jauniešu čempionātā golfa kroketā augustā (6. vieta), spēja izcīnīt Latvijas kausu un sezonas labākā spēlētāja Goda nosaukumu. 2. vieta Ivo trenerim un padomdevējam Jānim Šteinam (“SIG-LIG”), bet 3. vieta – Ivo kluba biedram Andrim Usānam (“SIG-LIG”). Mērķtiecīgs darbs vienmēr dod rezultātu un atmaksājās.

Kroketa sezona tuvojās savam noslēgumam, kad bumbas vēl ripinām pa lapu zeltu, kamēr vien laika apstākļi to pieļauj, bet visi nozīmīgākie tituli ir sadalīti. 2023. gada sezona ir bijusi veiksmīga Siguldas klubam “SIG-LIG” – ir izcīnīts Latvijas kausa viss pjedestāls atvērtajā pieaugušo konkurencē, dāmām čempiones tituls S-50 grupā un junioru U-19 grupā. Un protams ir pavadīta aktīva un skaista vasara, ko ziemas vakaros atcerēties.

 

Informāciju sagatavoja:
Sandra Harlinska

Foto: Enija Usān


© www.sigulda.lv


Pasākumi