×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-21
Priekšsēdētāja uzņem ģimnāzijas skolēnus un viņu draugus no Vācijas

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa uzņēma Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēnus un viņu ciemiņus no Annas Frankas vārdā nosauktās Tessinas reģionālās skolas, ar ko izglītības iestādei izveidojusies cieša draudzība jau vairāk nekā trīsdesmit gadu garumā. Sirsnīgā sagaidīšana un sarunas notika Siguldas pils kvartālā.

Sadarbība starp Siguldas Valsts ģimnāziju un vācu skolu aizsākās 1987. gadā kā projekts, kas pārauga ciešā draudzībā. Šonedēļ ģimnāzijas skolēni ģimenēs uzņem 16 vienaudžus no Tessinas skolas.

“Mūsu draudzība izpaužas tā – vienu gadu ģimnāzijas skolēni un pedagogi dodas uz Vāciju, nākamajā mēs uzņemam ciemiņus. Stāstām, rādām un lepojamies ar to, kā dzīvojam Siguldā. Lielākais ieguvums šādai starptautiskai draudzībai skolu vidū ir sadarbība un sapratne. Šonedēļ bērni komunicē dažādās valodās – latviešu, angļu, vācu. Veidojas ciešāka sadarbība savā starpā, ar skolotājiem un ģimenēs,” stāsta Siguldas Valsts ģimnāzijas krievu valodas skolotāja Lāse Vilka. Skolotājas hobijs ir vācu valoda. Un pirms astoņiem gadiem viņa šo projektu pārņēma no divām brīnišķīgām kolēģēm Dzintras Melderes un Airas Langenfeldes. Tieši abas vācu valodas skolotājas ir devušas nozīmīgu ieguldījumu sadraudzības skolu projektā.

 

Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi